ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet çok kötü bir sınav verdi

Hükümet çok kötü bir sınav verdi
YAYINLAMA: 05 Aralık 2021 / 17.27
GÜNCELLEME: 05 Aralık 2021 / 17.27
Türkiye’nin Irak savaşında izlediği kararsız ve tutarsız politika nedeniyle ülkenin zor durumda bırakıldığı vurgulandı. Savaş sonunda Irak’ta kurulacak hükümetin de Türkiye’ye mesafeli davranacağına dikkat çekildi.

Savaş sonrasında sıkıntı yaşanacak

Hükümetin, AB’de askerlerinin ülke topraklarında konuşlanmasına izin verdiğini, sonra da savaşa karşı Bir tavır içine girdiğini hatırlatan Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Özdil, “Hükümetin tutarsız tutumu nedeniyle savaşa hayır diyenlere, ne de savaştan yana olanlara yarandık. Türkiye bu savaşta süresi uzun da olsa, kısa da olsa kesinlikle zarar görecektir” dedi.

“Çünkü savaş bitiminde Irak’ta ABD kontrolünde bir hükümet olsa Türkiye’ye mesafeli davranacak ve Türkiye’nin çıkarları gözetilmeyecek. Bu durumda Türkiye’nin başına yeni bir terör belasını gelmesi ihtimali yüksektir” dedi.

Hükümet olayların arkasında kaldı

Hükümetin çok kötü bir sınav verdiğini hatırlatan Ünal Özdil sözlerine şöyle devam etti: “Hükümet, bu savaşta çok acemi politika izledi. Liderlik bazı şeyleri önceden görme kabiliyetidir. Hükümet, olayları yönlendirmek ve hakim olmaktan uzak kalarak, olayların peşinden gitmiştir. Dolayısıyla ülkemiz açısından olumsuzluklar başlamıştır.”

ABD’nin hak hukuk tanımaz

hareketi rahatsız ediyor

ABD’nin kabadayı ve ben yaptım oldu mantığı ile dünyayı kamuoyunu hiçe sayan hak ve hukuk tanımaz tavrının dost düşman herkes rahatsız ettiğini söyleyen Özdil, “Bu durum uzun vadede ABD’nin çıkarına olmayacaktır. Ancak tek kutuplu dünyanın maalesef sonucu budur” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *