ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet bir avuç mutlu azınlığa hizmet ediyor

Hükümet bir avuç mutlu azınlığa hizmet ediyor
YAYINLAMA: 01 Kasım 2022 / 15.44
GÜNCELLEME: 01 Kasım 2022 / 15.44
KESK Şubeler platformu, hükümetle başlatılan toplu görüşme süreciyle ilgili adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Halkın yoksulluğu daha da artıyor

AKP Hükümeti’nin de geçmiş dönemlerde olduğu gibi bir avuç mutlu azınlığın haklarını gözettiğini belirten KESK şubeler platformu eğitim-sen örgütlenme Sekreteri Barış Boyraz, “2003 yılında %18 değer kaybına uğratılan emeğimizin karşılığı olan ücretlerimiz ve diğer haklarımız için 2004 yılı görüşmeleri hükümet temsilcileri ile devam ediyor. AKP hükümeti de kendinden önceki hükümetler gibi sayıları gittikçe çoğalan emekçi, köylü ve işsize karşı, bu ülkenin bir avuç mutlu azınlığının yanında yer aldı. Hükümet, mutlu azınlığın mutluluğu için, halkımızın yoksulluğunu daha da artırmaya çalışıyor” dedi.

Çalışanla, işsizi karşı karşıya getiriyorlar

Hakkını arayan emekçilere her zaman işsizlerin örnek gösterildiğini belirten Boyraz, işsizlere çalışanları hedef göstermektense çözüm bulunması gerektiğini vurgularken, “Emekçiler yaşamak için emeklerinden başka bir güce sahip olmadıklarının bilincinde. Bu nedenle nerede ve nasıl olursa olsun, ne üretirse üretsinler, bu dünyanın kendileri olmadan var olmayacağının bilincindeler. Bu bilinçle de kendi ürettiği halde, kendilerini yoksulluğa itenlere karşı nasıl mücadele edeceğini kavramışlardır. Bu bilinci tüm emekçiler en kısa zamanda şiar haline getirmeli. Çünkü istihdam olmadığında, iş sahası daralıyor, işsizlik artıyor. Bu işsizliğe sebep bizmişiz gibi Erdoğan, ne zaman hakkımızı aradığımızda işsizlerle biz emekçileri karşı karşıya getiriyor” şeklinde konuştu.

200 bin TL kira yardımıyla çalışanlarla alay ediliyor

“Bir sigara bile alamadığımız 200 bin TL olan kira yardımıyla ev kiralarımız, iki çocuk için geçerli olan ve toplam 17 milyon TL ile çocuklarımızı beslememiz isteniyor” diyen Boyraz, “Açlık sınırındaki ücretlerle geçinmemiz bekleniyor. Emekliler çok zenginmiş gibi, devletin yapması gereken eğitim ve sağlık paralı hale getiriliyor” dedi.

Ülke siyasetle idare ediliyor siyaset yasağı getiriliyor

Boyraz, “Siyasetle bu ülke idare edildiği halde, siyaset yapma yasağı ile kendimizi yönetmemiz engelleniyor. Siyaset yasağının kalkması, kaldırılmasının sağlanması gerek. Üretimdeki katkımızdan dolayı verdiğimiz emeğin karşılığı olan ücreti alabilmeliyiz. Grevli toplu sözleşmeli sendika yasasının olduğu, farklı kültür ve kimliklere kendilerini ifade etmesine, tahammül edildiği, demokratik Türkiye için mücadele etmekteyiz” dedi. Boyraz, kamuoyunun bu mücadelede yanlarında olmasını istediğini belirtirken, 4 Eylül Cumartesi günü Ankara’da miting yapılacağını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *