ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet, bankaları birer birer batırdı

Hükümet, bankaları birer birer batırdı
YAYINLAMA: 22 Şubat 2021 / 13.26
GÜNCELLEME: 22 Şubat 2021 / 13.26

IMF’nin programındaki bankacılık sektörünün iyileştirilmesi hedefinin bankacılık sektörünü yok etme operasyonuna dönüştüğünü söyleyen Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Çolak, hükümetin finans sektörüyle ilgili programının tutarlı olmadığını söyledi.

SP olarak hükümetin bankacılık sektörünün iyileştirilmesi için yaptığı hiçbir şeyi onaylamadıklarını ifade eden Çolak, "Ülkemiz, banka hortumlanması nedeniyle 45-50 milyar dolar zarara uğratıldı. Sonra da IMF’ye 3-5 milyar dolarlık kredi için avuç açıyoruz. Hükümet bankalarımız iyileştirilecek diyerek, IMF’nin öngördüklerine peşkeş çekiyor. Son olarak Pamukbank batırıldı ve beşte birinden daha ucuz fiyata yabancı sermayeye satılıyor. Daha önce' de aynı örnek Demirbank olayında yaşanmıştı” şeklinde konuştu.

Hükümetin seçimler sırasında seçmenlere verdiği sözlerin hiçbirini yerine getiremediğini kaydeden Çolak sözlerine şöyle devam etti: “Hükümetin acilen istifa ederek erken seçim kararı alması gerek. Bu hükümet; işsizliği düşüreceğiz, bankaları kurtaracağız, enflasyonu düşüreceğiz diyerek geldi. Aradan geçen üç yıl içerisinde işsizlik tam tersine çok daha fazla arttı. Enflasyonu aldığı yerden yukarıya taşıdı, üretim ve istihdam durdu. Bankaları birer birer batırdı.

Yeraltı kaynaklarımız yabancı sermayeye peşkeş çekildi. Pamukbank ülkemizin en büyük bankalarından biriydi ama battı. Hükümet bankaların neden böyle olduğu konusunda en ufak bir açıklama yapmıyor. Ülkeyi IMF’nin tarlası haline getiren bu hükümetin acilen istifa etmesi ve erken seçime gidilmesi gerekir. Başka seçeneği yok."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *