ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Hükümet ayakta duramıyor”

“Hükümet ayakta duramıyor”
YAYINLAMA: 19 Ağustos 2020 / 19.04
GÜNCELLEME: 19 Ağustos 2020 / 19.04

Türkiye’nin hemen her yerinde kamu kurum ve kuruluşlarında yolsuzluğun hakim olduğunu, bunun önüne geçilebilmesi için sistemin yeniden yapılandırması gerektiğini belirten DYP İlçe Başkanı Yaşar Gümüş-burun, yasaların da yetersiz kaldığına dikkat çekti.

Gümüşburun, mevcut yapılanmayla ülkedeki krizin bitmeyeceğini, enflasyonun inmeyeceği kalkınmanın sağlanamayacağını hatırlatan Gümüşburun, “Hemen her yerde yolsuzluk var. Bunların birçoğu adli mercilere intikal ediyor, fakat cezalar yetersiz olduğu için caydırıcı olmuyor. Açlık sınırı 400 milyon civarında, verilen asgari ücret 122 milyon 'lira, insanların alım gücü kalmamış. Hükümet ayakta duramıyor. Rüşvet almış başını gidiyor. Böyle bir ülkede sorunlar biter mi?” dedi.

Bürokratik işlemlerin çok fazla olması nedeniyle insanların işlerini gördürebilmek için memura rüşvet vermeyi bir çözüm olarak gördüğünü hatırlatan Gümüşburun, “Türkiye artık bunları aşmalı. Türkiye’de yeniden yapılanma kaçınılmaz olmuştur. Herkesin bu konuda üzerine düşeni yapması şart. Bakan ve milletvekili sayısı azaltılmalı. Ayakta durabilen, üretken hükümetler iş başına gelmeli” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *