ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet atamalarla zaman kaybediyor

Hükümet atamalarla zaman kaybediyor
YAYINLAMA: 21 Ekim 2021 / 15.32
GÜNCELLEME: 21 Ekim 2021 / 15.32
MHP eski il başkanı Süleyman uçan, AK Parti'nin yaptığı yanlış atamaların eleştirerek, “Partisinin fikrini taşımıyor diye devletin memuru görevden alınamaz” diye konuştu.

3 Kasım seçimleri sonrası halkın oylarıyla iktidara gelen AK Parti'nin atamalarda taraf tutmasının yanlış olduğunu ifade ederek, iktidar olmasının devleti ele geçirdiği anlamına gelmediğini bildirdi.

Uçan, şu ana kadar yapılan atamalarda sürekli akraba ilişkilerinin göz önünde tutulduğunu belirterek, “Devlet memuru, adı üstünde devletin memurudur. Siyasi partinin memuru asla değildir. Bir kurumun müdürü, bir daire müdürü benim partimin fikrini taşımıyor diye görevden alınmaz. Ancak, daire müdürü politize olmuşsa görevden alınması son derece doğaldır. MHP olarak, yanlış olduğunda her zaman söyleyeceğiz dedi.

MHP atamalarla uğraşmadı

Koalisyon ortağı oldukları dönemde atamalar veya tayinlerle uğraşmadıklarını da sözlerine ekleyen Uçan, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak, biz atama yapmadık. Çalışan insanı, görevini yapanı görevinden almadık. Üstelik yakınlarımızı da göreve getirmedik. Çalışan kim ise onu görevi ile baş başa bıraktık. Bir partinin iktidar olması devletin ele geçirilmesi anlamına gelmemeli. Maalesef şu ana kadar AK partililer atamalardan halkın sorunlarını eğilemiyorlar” ifadesini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *