ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet AB sorununu çözsün, seçim kararı alsın

Hükümet AB sorununu çözsün, seçim kararı alsın
YAYINLAMA: 07 Şubat 2021 / 17.26
GÜNCELLEME: 07 Şubat 2021 / 17.26

AB sürecindeki Türkiye’nin yeni hükümet oluşumuna tahammülünün olmadığına dikkat çeken CHP İl Başkanı Metin Çelikel, meclis tatile girmeden AB’ye katılım ortaklık belgesi ve ulusal programda öngörülen uyum yasalarının çıkarılarak fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini açıkladı.

Türkiye’nin önünde AB, ekonomi ve muhtemel bir Irak sorunu olmak üzere üç temel sorun bulunduğunu kaydeden Çelikel, hükümetin öncelikli olarak AB ile ilgili sorunu çözdükten sonra erken seçime gitmesinin şart olduğunu açıkladı.

 Türkiye’nin çok kritik bir dönemden geçtiğini ifade eden Çelikel, bu yıl içerisinde ülkenin karşılaşma olasılığı bulunan temel sorunları aşabilmesi için toplumsal destek alan hükümetin iş başına gelmesi gerektiğini açıkladı. Çelikel, bunun için de erken seçimin şart olduğunu belirterek, "Hükümet zamanı iyi kullanarak öncelikli olarak AB ile ilgili gerekli uyum yasalarını çıkarıp daha sonra seçime gitmeli. Ancak hükümet bu hali ile kendi içerisinde uyumsuzluğun had safhaya ulaşmış olması gerçeği ile sorunları çözebilme şansına sahip değil. Vatandaşın piyasalara dolayısıyla ekonomiye olan güveni giderek azalmaktadır" dedi.

Türkiye’nin AB ile ilgili ev ödevini iyi yapması gerektiğini vurgulayan Metin Çelikel, "Türkiye daha önce iki kez bu fırsatı kaçırdı. Şimdi üçüncü kez bunu kaybetmemeli. AB ile ilgili uyum yasaları TBMM’den geçirilmeli ve çıkarılmalıdır" diye konuştu. Başbakanlığın vekaleten bir başkasına verilerek hükümetin devam etmesinin de yasal olarak imkansız olduğunu söyleyen Çelikel, yasalarda vekillik ile görev süresinin belli olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *