ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hukukçular AB’ye hazır

Hukukçular AB’ye hazır
YAYINLAMA: 18 Temmuz 2021 / 16.54
GÜNCELLEME: 18 Temmuz 2021 / 16.54
Türkiye’nin gelişen dünyaya entegre olması gerektiğini ifade eden Baro Başkan Yardımcısı Zerekhan Fazlı, AB’nin ileriye dönük temel hedef olması gerektiğini söyledi.

Baro Başkan Yardımcısı Fazlı, AKP’nin Türkiye’yi AB’ye taşıyan yasaların derhal uygulamaya koyarak, bu alandaki eksikleri giderip müzakere tarihini alması gerektiğini söyledi. AB uyum yasalarının çıkmasına rağmen halen uygulamada olmadığını, bunun da önemli bir eksiklik olduğunu kaydeden Fazlı, “AB Türkiye için önemli. Türkiye bu konuyu yabana atamaz. AB uyum yasaları derhal uygulanmalı. Yeni hükümet Avrupa ile barışık AB yanlısı olmalı. Böyle olursa Türkiye, AB sürecini çok kolay ve hızlı tamamlar, Türkiye’nin önü açık olur” diye konuştu.

Hukukçuların AB’ye hazır olduğunu hatırlatan Fazlı, Türkiye’de en az zedelenen ve en az şaibeye karışan kurumun hukuk olduğuna dikkat çekti. Bu bakımdan hukukçuların Avrupa Birliği’ne hazır olduğunu kaydeden Zerekhan Fazlı şöyle konuştu: “Adalet mülkün temelidir, adalet devletin temelidir. Ancak zaman zaman yargı kararlarına basın yolu ile karşı çıkan, eleştirenler oluyor. Yargı kararlarını eleştirmek hukukun üstünlüğü ilkesine zarar verir. O nedenle şu anda ülkede en bağımsız kurum hukuktur. Ona müdahale edilmesin.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *