ANASAYFA arrow right Güncel

'Hukuk olmayınca her yerden petrol fışkırsa ne olacak?'

'Hukuk olmayınca her yerden petrol fışkırsa ne olacak?'
YAYINLAMA: 25 Ağustos 2020 / 14.46
GÜNCELLEME: 25 Ağustos 2020 / 19.16
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın açıklaması yaptı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervini işaret ederek, “Bu memleketin her yerinden petrol, doğalgaz fışkırsa, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü olmadan, birinci sınıf bir demokrasi olmadan, millete karşı sorumlu bir ekonomi yönetimi ve akıllı politikalar olmadan sorunların üstesinden gelinemez” dedi.

Öztrak, CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Öztrak’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"(Giresun'daki sel) Ciddi ihmaller var: İki genel başkan yardımcımız ve 7 milletvekilimizden oluşan 9 kişilik bir heyet, Genel Başkanımızın talimatlarıyla bölgeye intikal etti. Heyetimiz, akşam 19.00’da Giresun’da afetle ilgili bulgularını açıklayacaklar. Konuyla ilgili şu ana kadar yapılan açıklamalara baktığımızda, bölgede yapılan HES’lerin ve kaçak yapılaşmanın önüne geçilememesinin, yaşanan afette önemli bir etken olduğu anlaşılıyor. Yine HES kapaklarının kontrolsüz şekilde açıldığı ve barajların duvarlarının yıkıldığı iddia ediliyor. Yine, yıkılarak askerlerimizin suya kapılmasına neden olan menfez için iki İl Genel Meclis üyemizin bundan bir yıl önce, İl Genel Meclis Başkanlığına, yani dönemin Valisine dilekçe vermişler. Bu dilekçede, menfezin sağlamlaştırılması için önlem alınması gerektiği söyleniyor. Ancak o günden bugüne kadar bu işlem yapılmıyor. Dolayısıyla yaşananlarda ciddi bir ihmal de var.

'Sarayın milli bayramlara alerjisi mi depreşti?'

Sarayın alerjisi mi depreşti: Her milletin tarihinde bazı önemli dönüm noktaları vardır. Bizim zengin tarihimizde de önemli dönüm noktaları bulunur. 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi, 29 Mayıs 1453 İstanbul’un fethi. 30 Ağustos 1922 Büyük Zaferi gibi… Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, emperyalizme karşı savaş meydanında kazandığı 30 Ağustos Zaferi’nin yıl dönümü yaklaşıyor. Ayasofya Cami açılışında binlerce kişiyi bir araya toplayan, vatandaşları krediyle tatile gönderen, 15 Temmuz’u, 3 bin etkinlikle kutlayan, öğrencileri pandemide sınava sokan Saray Hükümeti, 30 Ağustos törenleriyle ilgili olarak birdenbire salgının zirve yaptığı dönemdeki önlemlere döndü. Salgının yayılmasını önlemek için gerekli her tedbir alınmalı. Ancak bu tabloda bir dengesizlik var. Pandemide ikinci dalga mı başladı? Yoksa sarayın her milli bayramımızda yakalandığı alerji mi depreşti? 30 Ağustos’ta, başka hangi etkinlikler yasaklandı?

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *