ANASAYFA arrow right Yaşam

Hukuk devleti ilkesinin çiğnenmesi kaygılandırıyor

Hukuk devleti ilkesinin çiğnenmesi kaygılandırıyor
YAYINLAMA: 07 Ekim 2020 / 20.52
GÜNCELLEME: 07 Ekim 2020 / 21.15
Gaziantep Barosu Başkan Adayı Av. İskender Kahraman, Baroların Genel Kurullarının ertelenmesi tepki gösterdi

Verilen kararın hukuka aykırı olduğunu anlatan Kahraman, “Kuruluşu Anayasa ile düzenlenen ve yine kendine özgü kanun hükümleri mevcut iken kurul kararı ile genel kurullların iptal edilmesi biz hukukçuları, hukuk devleti ilkesinin bir kez daha çiğnenmesi karşısında kaygılandırıyor” ifadelerini kullandı.

Av. Kahraman, “Dünya genelinde pandemi ilân edilmesine neden olan Covid-19 virüsü nedeniyle yeni normal düzende devam ettirilmeye çalışılan sosyal mesafeli ve tedbirli yaşamın tüm gereklerine toplumca uyulması gereken bu günlerde, Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu’nca alınan seçim kararı T.C. Gaziantep Valiliğine iletilmiş ve T.C Gaziantep Valiliği tedbirler kapsamında seçimin yapılmasında sakınca bulunmadığına dair cevap verdi. Baromuzca tüm tedbirlere riayet edilerek seçim ortamı hazırlanmış iken seçimin ertelenmesi şüphe doğurmaktadır. Zira, yaklaşık 1 ay önce Avukatlık Kanunu’nun amir hükmü karşısında uygunluk verilen seçim kararı genelge ve akabindeki YSK kararına istinaden aynı gün hızlı bir şekilde seçimlerin ertelenmesi tüm hukukçuların sanki COVİD-19 tedbirlerine karşı gelmekteymiş gibi lanse edilmesine neden oldu” dedi.

Emredici hükümlerin yok sayılması kabul edilemez

Normlar hiyerarşisi kapsamında Avukatlık Kanunu’nun emredici hükümlerinin genelge ve kurul kararları ile yok sayılmasının kabul edilemeyeceği tespitini yapan Kahraman, “Aksi bir kabul, Anayasayı ve Kanun hükümlerini dolanarak hukuk devleti ilkesini de göz ardı etmek anlamına gelecektir. Hukukun ve hukukun üstünlüğünün herkese ve her şartta uygulanması zorunluluğu karşısında çifte standarda dayalı tüm uygulamaların karşısında olup mücadelemizi tüm platformlarda sürdüreceğimizi bir kez daha belirtmek isteriz. Her daim üyesi olmaktan büyük onur duyduğum Gaziantep Barosu’nun tüm şartlarda yanında durmaya devam edeceğime, hukuksuzlukların ve çifte standartların ortadan kalkacağı umutlu yarınlara inancım tam olup var gücümle bu yolda yürümeye devam edeceğim” diye konuşma yaptı.

TBB’nin mücadele etmemesi unutulmayacak

Gaziantep Barosu Başkan Adayı Av. İskender Kahraman, konuşmasını şu şekilde bitirdi: “Mesleğimizin çatı örgütü olan Türkiye Barolar Birliği Başkanının gerek Çoklu Baro tartışmaları gerekse de ertelenen seçimler karşısında sessiz kalışı, açık şekilde normlar hiyerarşisine ve hukuka aykırı olan genelge ve kurul kararlarına karşı hiçbir müdahalede bulunmayışı ve hatta yaptığı açıklama ile bu ertelemeyi doğru bulduğunu belirtmesi, mücadele göstermeyişi biz meslektaşlar tarafından unutulmayacak.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *