ANASAYFA arrow right Dünya

Hollanda ile bir kriz daha...Parlamento Ermeni soykırımını tanıdı

Hollanda ile bir kriz daha...Parlamento Ermeni soykırımını tanıdı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.20
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.20
Son dönemde Türkiye ile ilişkileri iyice sarsılan Hollanda’da parlamento, 1915 olaylarını “Ermeni soykırımı” olarak tanıyan bir tasarıyı kabul etti. Parlamento ayrıca bir Hollanda bakanının Nisan’da Ermenistan’da düzenlenecek
Son dönemde Türkiye ile ilişkileri iyice sarsılan Hollanda’da parlamento, 1915 olaylarını “Ermeni soykırımı” olarak tanıyan bir tasarıyı kabul etti. Parlamento ayrıca bir Hollanda bakanının Nisan’da Ermenistan’da düzenlenecek “soykırımı anma” törenlerine katılmasına da karar verdi.
NL Times gazetesine göre, Hollanda parlamentosu 1915 olaylarına ilişkin iki karar aldı. Parlamento çoğunluğu ile geçen ilk kararla 1915 olayları “soykırım” olarak tanınıyor. Diğer kararı ile Nisan ayında Ermenistan’ın başkenti Erivan’da düzenlenecek olan “soykırımı anma” törenlerinde Hollanda’nın bir Bakan veya Devlet Sekreteri düzeyinde temsil edilmesi öngörülüyor.
“Kararın, Türkiye ile Hollanda arasında ilişkiyi daha da bozması bekleniyor” değerlendirmesine yer verildiği haberde, CU Milletvekili Joel Voordewind’in sunduğu iki tasarının koalisyon hükümetini oluşturan dört partinin tümü tarafından desteklendiğine dikkat çekiliyor.
Haberde, Hollanda’nın şimdiye kadar hiçbir zaman resmen “soykırımı” tanımadığına dikkat çekilirken “Ancak parlamentodaki bir çoğunluk, değişim zamanının geldiğine inanıyor” denildi ve şöyle devam edildi:
“Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişki, Hollanda’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a daha çok yetki veren bir referanduma yönelik kampanya için Türk bakanlarına ülkeye erişimini reddetmesinden beri zaten gergin. İlişkilerin onarılmasına yönelik olarak bir süre önce yapılan görüşmeler çöktü ve Hollanda resmen Türkiye nezdindeki büyükelçisini çekti.”ANKA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *