ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Hizmet var mı, belediye vardır… Hizmet yok mu, belediye yoktur…

Hizmet var mı, belediye vardır… Hizmet yok mu, belediye yoktur…
YAYINLAMA: 26 Ekim 2021 / 15.13
GÜNCELLEME: 26 Ekim 2021 / 15.13
Belediye başkanı Turan Ertuğ, belediye çalışmaları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Vatandaşların belediyeye yardımcı olmasını istediği açıklama şöyle: Belediyelerin varlığı hizmetleri ile değerlendirilir.

Belediyeler ait oldukları kente hizmet verebildikleri sürece vardırlar. Diğer bir deyimle belediyelerin varlıklarını sürdürebilmeleri, ayakta kalmaları ancak hizmet üretebildikleri sürece mümkündür.

Hangi alanda olursa olsun hizmet üretilirken amaç olarak kişilerin memnuniyeti ya da hoşnutsuzlukları değil, genel olarak toplumun çıkarları gözetilir. Bir hizmet yapılırken ya da yürütürken esas olan bunun bir plan, program çerçevesi içinde yürütülmüştür.

Plansız, programsız yapılan hizmetlerin amacına ulaşmaları mümkün değildir.

Bir insan bir gün önceden yarın ne yapacağını bilmiyorsa bu insanın başarılı olması düşünülemez.

Belediyemiz bu düşüncenin idrakinde geniş kitlelere yararlı hizmet verildiğini bilmenin gururunu ve sevincini duymaktadır. Bu gurur ve sevincin verdiği gönül rahatlığı çalışmalarımızın en büyük ödüldür. İşte böyle bir atmosfer içinde belediye-vatandaş diyaloğu çok önemlidir. Bence üzerinde en fazla durulması gereken husus da budur. Belediye olarak yaptığımız faaliyeti anında en teferruatlı biçimi ile vatandaşa anlatmak esas prensibimizdir. Bu bir anlayış meselesidir ve bu anlayış çerçevesinde yapıcı olan her türlü öneriye açık, yapılacak her türlü şikayeti anda değerlendirmeye hazırız. Ama vatandaşlar bunu yaparlarken kendi üzerlerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmelidir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *