ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hizmet alımında sözleşme yapılmalı

Hizmet alımında sözleşme yapılmalı
YAYINLAMA: 21 Ocak 2021 / 13.46
GÜNCELLEME: 21 Ocak 2021 / 13.46

İyi bir yaşam için ihtiyaç duyulan yüksek kalitedeki mal ve hizmetleri düşük fiyata satın alarak para, zaman, ve enerji kaynaklarından yarar sağlamanın bilinçli alışveriş yapmaktan geçtiği bildirildi. EM AS Makine Sanayi A.Ş. tarafından tüketici koruma hakları ve yasası konusunda “Tüketici Eğitim Semineri” konulu bir seminer düzenlendi. EMAS Müdürü Önder Kıratlılar’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde bilinçli alış verişin önemine değinildi. Kıratlılar, bilinçli alışverişin üç aşamada gerçekleştiğini söyledi.

Kıratlılar, “Satın aldığınız malda belirli standartları isteme hakkına sahipsiniz.' Tüketici Hakları Korunması Kanunu’na göre malların taşıması gereken bazı özellikler var. Satın aldığınız malın varsa standardına uygun olarak piyasaya sunulması zorunlu. Eğer herhangi bir standardı yoksa o malın tatmin edici kalitede satılması zorunlu. Satın aldığınız mal ambalajın üzerinde, tanıtım işaretinde veya kullanma Havuzunda belirtilen ya da satıcı tarafından vadedilen özellikleri taşımalıdır” şeklinde konuştu.

Tüketicinin, satın alınan hizmet veya malın ayıplı olduğunu belirlemesi halinde 15 gün içerisinde iade etme veya ödediği parayı geri alma hakkına sahip olduğunu söyleyen Kıratlı, hizmet alımında mutlaka sözleşme yapılması ve bunun bir nüshasının da alınması gerektiğini vurguladı. Satıcı veya hizmet veren firmanın bu talebi kabul etmemesi halinde il ya da ilçe hakem kuruluna dilekçe ile başvurup, fatura veya fişlerinde eklenmesi gerektiğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *