ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hizbullah’ın 4’üncü kurbanı bulunamadı

Hizbullah’ın 4’üncü kurbanı bulunamadı
YAYINLAMA: 17 Aralık 2020 / 13.17
GÜNCELLEME: 17 Aralık 2020 / 13.17

Hizbullah terör örgütüne ait villada infaz edilen örgüt üyesi üç kişinin cesedinin ardından, polis dün de Gaziantep-Pazarcık karayolunun 44’üncü kilometresinde Çöçelli Köyü yakınlarında Özgür Elmas’ın cesedini aradı. Yağmura rağmen uzun süre yapılan çalışmadan bir sonuca ulaşılamadı. Cesedin bulunduğu yerde hafriyat çalışması yapıldığı belirtilirken, Elmas’ın Gökhan adındaki çocuğunun da 4 yıldan beri kayıp olduğu bildirildi.

Emek Mahallesi Ali Nadi Ünler Bulvarı 6 Nolu Sokak Ali Küncülü Cami karşısında örgütün üst düzey sorumlusu Sadık Aslan’ın imam nikahlı eşi Adile Çiftçiye ait 2 katlı villada önceki gece saat 22.30 sıralarında yapılan kazıda, Mehmet Ali Karaaslan ve Ahmet Usta kod adlı Mehmet Salih Karaaslan ile Hamza Karaaslan’ın cesetlerini bulundu. Polis dün de Mehmet Salih Karaaslan’ın resmi nikahlı eşi Özgür Elmas’ın cesedini aradı, ancak sonuç alınamadı.

Hizbullah terör örgütü tarafından öldürülen Özgür Elmas’ın İsa Aksoy tarafından kaçırılan oğlu Gökhan Elmas’tan da haber alınamadığı öğrenildi. Emniyet Müdürü Ali Kalkan, konuyu doğrulayarak Özgür Elmas’ın halen İzmir’de oturan annesi Neriman Eren’in kendilerine telefon açarak torunu Gökhan’ın da kayıp olduğunu söylediğini belirterek, “Özgür’ün 4 yıldan bu yana kayıp olduğu haberi verildi. O zaman 4 yaşında olan Gökhan yaşıyorsa şimdi 8 yaşında olması gerek. Bu ihbar üzerine tekrar çalışmanın kapsamını genişlettik. Gökhan’ı da bulmak için çaba gösteriyoruz” dedi.

Özgür Elmas isimli kadının Hizbullah tarafından elleri ve ayakları bağlandıktan sonra eski Nizip yolu üzerindeki bir mağaraya gömüldüğü ifade edilmişti. Hizbullah’ın askeri kanat sorumlusu H.B. poliste verdiği ifadede Özgül Elmas’ın Nizip yolu üzerinde Gaziantep’e bir kilometre uzaklıktaki Niziptepe Mevkii’nde- ki bir mağaraya gömüldüğü iddiası üzerine mağarada 2 Şubat 2000’de yapılan kazı çalışması sonucunda kimliği belirsiz bir iskelet bulunmuştu.

Yapılan otopsi sonucu iskeletin kimliği belirlenemeyen bir erkeğe ait olduğu belirlenmiş, H.B’nin tekrar ifadesine başvurulduğunda, ‘Bize bir paket teslim ettiler ve içindekinin Özgür. Elmas olduğunu söylediler. Biz de mağaraya gömdük. Ama içine bakmadık” demişti.

Mersin’de bir pavyonda çalıştığı ileri sürülen bu nedenle ‘Bize pavyonda çalışan kadın yakışmaz’ diyerek örgüt tarafından Ahmet Usta kod adlı Mehmet Salih Karaaslan’ın resmi nikahlı eşi Özgür Elmas’ın 7 Mart 1998’de öldürülmesine karar verildiği belirlendi. Bunun üzerine Elmas’ın infazını Salih’in kardeşi Mehmet Ali Karaaslan ile amcaoğlu Hamza Karaaslan’ın gerçekleştirdiği öğrenildi.

Hizbullah terör örgütünün 9 Şubat 2000’de Türkiye’deki ikinci büyük cephaneliği Emek Mahallesi Ali Nadi Ünler Bulvarı 6 Nolu Sokak’taki Ali Küncülü Camii’nin karşısındaki iki katlı villada ortaya çıkarılmıştı. Cephaneliğe dönüştürülen lüks villanın Gaziantep sorumlusu Sadık Aslan’ın imam nikahlı eşi Adile Çiftçi üzerine kayıtlı olduğu belirlenmişti. Gaziantep’i yerle bir etmeye yetecek güçte olan Hizbullah terör örgütüne ait silahlar Rus ve MKE yapımıydı. Silahlar binanın zemin katında 40 metre genişliğindeki L şeklindeki depoda bulunmuştu. Dışardan kapısı olmayan depoya polisler duvarı delerek girmişti. Bu arada villada 6 ayrı anahtar bulunmuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *