ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hırsızlık almış başını gidiyor

Hırsızlık almış başını gidiyor
YAYINLAMA: 31 Ekim 2022 / 16.36
GÜNCELLEME: 31 Ekim 2022 / 16.36
Gaziantep’te semt ayrımı yapılmaksızın hırsızlıkların arttığını belirtirken, İnönü mahallesi sakinleri de hırsızlardan yakasını kurtaramıyor.

İnönü mahalle muhtarı Mehmet Alkan, hırsızlık olaylarının geçmiş yıllara göre belirgin bir artış gösterdiğine dikkat çekti.

Sokaklar her türlü tehlikeye gebe

İnönü Mahallesi’nde bundan üç yıl önce adli olayların nadir olarak yaşandığını, oysa şimdi saat 21:00’dan sonra sokağa çıkmanın cesaret istediğini belirten mahalle sakinleri, “Eskiden kapımız açık konu komşuyu ziyaret edebilirdik. Şimdi süt almaya bile gidecek olsak kapımızı kilitleme gereği duyuyoruz. Çünkü çevremizde o kadar adam bıçaklama, gasp ve hırsızlık olayı yaşanıyor ki bu durum ister istemez çok daha dikkatli olmanızı gerektiriyor. Bundan üç yıl kadar önce kadınlar sokaklarda kapılarının önünde oturur çocuklar da oynayabilirdi. Ancak uyuşturucu kullanan gençlerin tehlike saçtığı düşünülünce hayal oldu. Çevremizdeki bu olumsuz görüntüler ister istemez bizim dikkatli davranmamıza neden oluyor. Adi olaylardan ve beladan belki uzak kalabiliyorsunuz. Ancak hırsızlık olayları insan ne kadar tedbirli olursa olsun yaşanabiliyor. Mahalledeki evlerin tek tek kapısını çalın. 5 evden birine hırsızlık amacıyla girildiğini öğreneceksiniz” diye konuştu.

Yükte hafif pahada ağır olanı tercih ediyorlar

Evlere giren hırsızların ziynet eşyası ve para başta olmak üzere taşınması kolay ürünleri tercih ettiğini belirten mahalle sakinleri, “Cep telefonu yaygınlaşınca hırsızlık da arttı desek yeridir. Evlere giren hırsızlar, yükte hafif pahada ağır olanları tercih ediyor. Para, ziynet eşyası ve cep telefonu hırsızların tercih ettikleri ürünler. Eskiden belki hırsızlık yaparken parası olanın evini tercih ediyorlardı. Artık cep telefonları her evde var, girdikleri evden en az 1-2 cep telefonu çalıp çıkıyorlar” dedi.

Ayda en az 5-6 eve hırsızlık amacı ile giriliyor

İnönü mahalle muhtarı Mehmet Alkan da son yıllarda hırsızlık olaylarının belirgin bir şekilde arttığını, mahallelerinde ayda en az beş ya da altı evin açıldığını söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *