ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hırsızlarla mücadele için takviye yapıldı

Hırsızlarla mücadele için takviye yapıldı
YAYINLAMA: 28 Kasım 2021 / 17.09
GÜNCELLEME: 28 Kasım 2021 / 17.09
Tinerciler ve baliciler yakalayıp adliyeye sevk etmenin çözüm olmadığını söyleyen Emniyet Müdürü Ali Kalkan,, artan hırsızlık olaylarına karşılık ana arterleri polis takviyesi yaptıklarını açıkladı.

Topyekün mücadele şart

Kalkan, tiner ve uyuşturucu bağımlılarına karşı polisi önlemlerin yeterli olmadığını belirterek, “Elbette sorun herkesi rahatsız ediyor. Ancak polis yakalar adliyeye teslim eder” dedi.

Kalkan, “Polisin yapacağı başka bir şey yok. Fakat soruna karşı, başta sivil toplum örgütleri ve diğer insanlarımız birlikte mücadele edersek, ancak o zaman halledebiliriz” dedi.

Hırsızlığın çok nedeni var

Gaziantep’in 1 milyon nüfusa sahip bir şehir olduğunu, artan  gettolar  beraberinde ekonomik kriz ve işsizlik nedeniyle hırsızlık olaylarının arttığını vurgulayan Kalkan, “Aslında bu sorunun bir çok nedeni var, eğitim, sağlık, işsizlik. Eğer bu SORUNLAR çözümlenmesi alınacak polisiye tedbirler yine çözüm değil. Bugün sokakta 4000 çocuk yaşıyor. Neticede hırsızlık yapanların büyük bir kısmı bunlar” dedi.

Asayişe akşamları takviye yapılıyor

Kalkan, mevcut görevli polislerin yanı sıra bundan böyle farklı birimlerde görev yapan polis memurlarının akşam saat 4:00-6:00’ya kadar görevlendirdiklerini kaydetti. Bunların ana arterlerde göre yapacaklarını söyledi. Kalkan Gaziantep’te 62.000 iş yeri olduğunu, her iş yerinin önüne polis dikmek gibi bir imkanları olmadığını belirtti ve “Vatandaşlar da kendi çaplarında önlem almalı. Alarm sistemi takmalı nemelazımcı olunmalı. Örneğin bir caddede bir vatandaşım çantası çalındığında, caddedeki herkes seyrediyor, sadece mağdur koşuşturuyor. Oysa sizleri tanık gösteremeyeceğiz ama polise yardımcı olun dedik. Fakat hiç kimse oralı olmuyor” şeklinde konuştu. Kalkan, sürekli hırsızlık haberlerinin yapılmasına, hırsızlığı cazip hale getirdiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *