ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hindistan’a zeytinyağı satacağız

Hindistan’a zeytinyağı satacağız
YAYINLAMA: 18 Mayıs 2021 / 15.17
GÜNCELLEME: 18 Mayıs 2021 / 15.17
Hindistan ile Türkiye arasında ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla Gaziantep’te incelemelerde bulunan Hindistan Büyükelçisi Aloke, Sen, GAPFOOD Fuarı’nı beğendiğini ifade ederken, GSO’nun oluşturacağı Hindistan Masası’na gerekli desteği vereceklerini açıkladı.

Gaziantep’te iki gün incelemelerde bulunan Hindistan Büyükelçisi Aloke Sen, dün GSO Başkanı Nejat Koçer’i ziyaret etti. Koçer, Gaziantep’ten Hindistan’a satacakları çok ürün olduğunu belirterek, özellikle zeytinyağı konusunda Hindistan ile ticari ilişki kurmak istediklerini açıkladı. Hindistan-Gaziantep arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Oda olarak Hindistan masası oluşturacaklarını ifade eden Koçer, “Böylece hem iki ülke arasında ticari ilişkileri geliştirmiş olacağız, hem de dostluk bağını pekiştireceğiz. Hindistan şu an zeytinyağını bol tüketen bir ülke. Ancak ihtiyacını İtalya’da ithal ediyor. Neden Gaziantep olmasın.

Gaziantep’te kaliteli zeytinyağı üretimi yapan firmalar var. Firmaların Hindistan ile ilişki kurması için çalışma başlatacağız. Kentte Zeytinyağı üretimi yapan firmalarla bir araya gelerek, bu durumu değerlendireceğiz” dedi. Koçer, Hindistan Büyükelçisi Aloke Sen’in Gaziantep’e verdiği özel önemden dolayı kendisine teşekkür ettiklerini ve mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

Hindistan Büyükelçi Aloke Sen, konuşmasına başlarken GAPFOOD Fuarı’nın çok güzel olduğunu belirterek, “İki gün Gaziantep’te incelemelerde bulundum. Çok güzel, gelişmiş bir kent. İki ülke arasında ticaretin geliştirilmesi için buradayım. Gaziantep’te pozitif bir izlenim edindim. Ayrıca Hindistan Masası’nın oluşturulması bizi sevindirdi. Hatta Büyükelçilik olarak buna gerekli desteği vereceğiz. Gaziantep’e ilk kez ziyaret ediyorum ancak bundan sonra ziyaretim devam edecek” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *