ANASAYFA arrow right Güncel

Hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan çalıştık

Hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan çalıştık
YAYINLAMA: 19 Ekim 2020 / 21.54
GÜNCELLEME: 19 Ekim 2020 / 21.54
Muhtarlar Günü nedeniyle Şahinbey İlçesi’ndeki tüm resmi kurum temsilcileri Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nden muhtarlarla bir araya geldi.

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen kutlama programında kurum temsilcileri Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, muhtarlarla sohbet ederek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verirken muhtarlık görevinin çok önemli müessese olduğunu ifade etti.

 Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey ilçesinde tüm kurumların bir takım halinde çalıştığını belirterek “Öncelikli olarak 19 Ekim Muhtarlar Gününüzü en kalbi duygularla kutluyorum. Şahinbey Belediyesi’nin insan yaşamına dokunmasıyla birlikte Şahinbey de yapılan çalışmaların ne kadar iddialı olduğu ortaya çıktı. Şahinbey’de çalışan Milli Eğitim, Sağlık Müdürlüğü, Şahinbey Belediyesi, Tarım Müdürlüğü ve güvenlik birimleri var. Bu takım ruhuyla muhtarlarımızın da denetimi ve destekleriyle Şahinbey üstüne koyarak ilerleyecektir” dedi.

 Muhtarların kamu ile vatandaş arasında köprü olduğunu belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Değerli muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum. Muhtarlar bizlerin uç beyleridir diyorum. Muhtarlarımız tüm mahallelerde vatandaşlarla irtibat kuran vatandaşların derdini dinleyen kamu kurumlarıyla vatandaşlar arasında köprü olan önemli bir müessesemiz. Muhtarlarımızla sıkı bir faaliyet içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şahinbey şu anda Türkiye'nin filen en büyük ilçesi 926.500 kendi vatandaşımız ve yaklaşık 300.000 Suriyeli kardeşlerimiz bulunuyor. İlçemizde 1.230.000 nüfusa hizmet veriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana yaklaşık 520.000 kişi nüfus artışı gerçekleşti. İlçemizin yüzde 80’i çarpık yapılaşmış baktığımızda sosyal tesis hiç yoktu. Park sayısı ise çok azdı. O dönem 92 milyon bütçemiz 200 milyon borcumuz vardı. Şimdi ise bütçemiz 907 milyon borcumuz ise hiç yok. Mali açıdan baktığınızda Türkiye'nin en güçlü belediyesiyiz.  Borçlu bir belediye devraldık. Baktığınızda üretebileceğimiz çok mazeretimiz vardı. Ama hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz" dedi.

 Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdür Erdal Kılınç, Şahinbey İlçesinde önemli çalışmalar yapılacağını belirterek “Demokrasinin mihenk taşı olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü Milli Eğitim camiamız adına ve şahsım adına yürekten kutluyorum. 2021-2022 eğitim öğretim yılı itibariyle 326 okulumuzda 257.468 öğrencimiz 12.126 öğretmenimizle eğitim öğretim faaliyetleri yürütülmekte. 25 Ana Okulu 118 ilkokul, 101 ortaokul ve 82 lisemizle beraber 326 kurumumuz eğitim öğretime hizmet veriyor. Geçen yıldan buyana 13 lise açtık. Geçen yılki lise sayımızla bu yılki lise sayımız arasındaki artış birçok mahalledeki çocuklarımızın okula erişimi anlamında fevkalade önem arz ediyor. İlçemizde inşaatı devam eden 42 okulumuz bulunuyor. Bunlarda en kısa süre içerisinde eğitime kazandırılmış olacak” dedi.

Şahinbey İlçe Tarım Müdürü Mustafa Güzel, Şahinbey Belediyesi’nin çiftçilere önemli destekler verdiğini belirterek “Şahinbey İlçe Tarım Müdürlüğümüzde 4 yıl önceye kadar 4.000 kayıtlı çiftçimize hizmet veriyorduk. Bu sayımız geçen yıl 5.560 çiftçiye ulaştı. Çevre ilçelerdeki çiftçilerimizde Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun desteklerinden dolayı kayıtlarını İlçe Tarım Müdürlüğüne kaydırdı. Şahinbey Belediyesi ile bu şekilde 4 yıldır uygulamalı bir proje çalışması yapıyoruz. Çiftçilere destek çalışmasına 4 yıl önce Şahinbey Belediyesi ile 2.000 ton gübre dağıtımı ile başladık. Çiftçilerimizin en büyük girdilerinden birisi tohum, ondan sonraki ikinci büyük girdi gübre, bu güne kadar 10 bin tonun üzerinde tohum dağıtıldı. Bu konuda Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu tarafından çeşitli destekler veriliyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kurum temsilcileri ve muhtarlar soru cevap şeklinde sohbet ederek, yapılacak çalışmalar ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Şahinbey Kongre Merkezi’nde Muhtarlar günü için düzenlenen törene Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, Şahinbey İlçe Tarım Müdürü Mustafa Güzel ve muhtarlar katıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *