ANASAYFA arrow right Güncel

Hiçbir kayyımın itibarı meşru olmayacak

Hiçbir kayyımın itibarı meşru olmayacak
YAYINLAMA: 03 Ocak 2021 / 17.45
GÜNCELLEME: 03 Ocak 2021 / 17.45
Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'ya ilişkin açıklama yapan Eğitim Sen Üniversiteler Şubesi, "Boğaziçi Üniversitesi rektörünün özgeçmişinden de anlaşıldığı üzere 'partili' kayyım dönemine de geçmiş bulunuyoruz" dedi.

Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi,  Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atan Prof. Dr. Melih Bulu’ya ilişkin açıklama yaptı. 

Yazılı açıklamada özetle şöyle denildi: 

"Halkın seçme ve seçilme hakkının gaspı ile başlayan belediyelerde kayyım uygulaması, yılın son günlerinde çıkarılan yasa ile toplumun her türlü öz örgütlenmesini hedef alacak şekilde genişletilmiş olup, tek adam rejiminin “kayyım cumhuriyeti” olarak tesisi ile sürdürülmektedir.

"Partili kayyım dönemine geçtik"

"Boğaziçi Üniversitesi rektörünün özgeçmişinden de  anlaşıldığı üzere 'partili' kayyım dönemine de geçmiş bulunuyoruz. 

"Uzun zamandır üniversitelerde yerleştirilmeye çalışılan, piyasa odaklı ve partizan yönetim anlayışı, AKP İlçe Teşkilatı kurucu üyesi ve milletvekili aday adayı ve aynı zamanda girişimci olan Boğaziçi Üniversitesi yeni 'rektörü' Melih Bulu şahsında vücut bulmuş görünüyor.

"Ancak bilmedikleri bir şey var ki, üniversite bileşenlerinin tamamının özgür iradesi ve rızası olmadan atadıkları hiçbir kayyımın itibarı, saygınlığı ve meşru bir 'iktidarı' olmayacaktır. Bizler üniversite bileşenleri olarak yaşamın hiçbir alanında ve üniversitelerimizde kayyım düzenine alışmayacak ve üniversite bileşenlerinin iradesini yok sayan bu zihniyete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *