ANASAYFA arrow right Güncel

Hiçbir hak kaybı olmadan maaş promosyonları güncellenmeli

Hiçbir hak kaybı olmadan maaş promosyonları güncellenmeli
YAYINLAMA: 10 Ağustos 2022 / 21.11
GÜNCELLEME: 10 Ağustos 2022 / 21.11
Türk Eğitim Sen Gaziantep Şubesi, maaş promosyon sözleşmesinin güncellenmesi için Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe verdi.

 Şube Başkanı Bekir Avan, “Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü personeli için Halk Bankasıyla mevcut 48 aylık promosyon güncellenecek olursa; geçmiş 14 ay ve kalan 34 ay hesaba katılarak, eğitim çalışanlarının hiçbir hak kaybı olmadan ve hiçbir geri ödeme yapılmaksızın kişi başı ödenecek yeni banka maaş promosyon miktarı en az 23 bin TL olmalı” ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir-Sen eğitim çalışanlarını hak kaybına uğrattı ve perişan etti

Yozgat Bozok Üniversitesi için yapılan sözleşmede 5 yılda kişi başına 9 bin 60 TL düştüğünü kaydeden Şube Başkanı Bekir Avan, “Gaziantep’te Halk Bankasıyla yapılan banka maaş promosyon sözleşmesine kapalı kapılar arkasında imza atan Eğitim Bir-Sen eğitim çalışanlarını hak kaybına uğrattı ve perişan etti. Eğitim Bir-Sen’in ve Halk Bankası’nın eğitim çalışanlarını birlikte hak kaybına uğratması ise oldukça manidar. Toplu sözleşme masalarında da 2010 yılından bu yana memurları sürekli hak kaybına uğratan buçuklara imza atan Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen 2022-2023 yıllarını kapsayan ve 23 Ağustos 2021 tarihinde öngörülemeyen enflasyon bahanesiyle imzaladıkları toplu sözleşmeyle memurlar perişan olmuştu ve olmaya da devam ediyor” dedi. 

Banka maaş promosyonları geçen yıldan beri tartışılıyor

Başkan Avan, “2021 yılı mayıs ayında Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan yaklaşık 33 bin personel için Halk Bankası ile 4 yıllığına 5 bin 100 TL olarak banka maaş promosyon sözleşmesinin imzalandığı tarihten bu tarafa tartışılıyor. 2021 yılı mayıs ayı içerisinde Yozgat Bozok Üniversitesi 2029 personel için Halk Bankası ile 5 yıllığına kişi başı 9 bin 60 TL promosyon sözleşmesi yapıldı. Aynı tarihlerde yapılan her iki sözleşmeyi kıyasladığımızda: Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü için yapılan sözleşmede 4 yıllık 5 bin 100TL kişi başına aylık 106 bin 25 TL düşüyor” tespitini yaptı. 

23 Ağustos 2021 tarihinde yıllık enflasyon yüzde 18 iken Eğitim-Bir-Sen Memur-Sen 2022 yılı için memur maaş zamlarına yüzde 5+ yüzde 7 toplamda yüzde 12’ye imza attığının altını çizen Avan, “Gerçekleşen enflasyon yüzde 18’i görme, yüzde 12’ye imza at, sonra memurlar buna inansın. Gaziantep promosyon sözleşmesinde de bir başarının olmadığını yine herkes biliyor” değerlendirmesinde bulundu.  

Ekonomideki yeni gelişmeler dikkate alınmalı

Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, konuşmasını şöyle bitirdi: “Halk Bankasıyla 48 aylık promosyon sözleşmesi şayet feshedilecekse, hiçbir eğitim çalışanı hak kaybına uğratılmamalı ve üç yıllığına Gaziantep Üniversitesi ile imzalanan kişi başı 34 bin 500 TL’nin üzerinde bir rakama imza atılmalı. İmzalanacak bu yeni banka maaş promosyon sözleşmesinde Gaziantep Üniversitesi’nin ortalama 5 bin personel, Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ise en az 33 bin personeli olduğu, önümüzdeki süreçte bankaların maaş promosyonlarına verdikleri rakamlar ve ekonomideki yeni gelişmeler de dikkate alınmalı.” Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *