ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hiçbir hak gökten zembille inmedi

Hiçbir hak gökten zembille inmedi
YAYINLAMA: 12 Ocak 2022 / 14.06
GÜNCELLEME: 12 Ocak 2022 / 14.06
Siyasilerin, topluma yalan söyleyerek iktidara geldiğini, ardından IMF politikalarına devam ettiğini söyleyen DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, hortumcuların soyguncuların ödüllendirildiği görüşünü savundu.

AK Parti iktidarının işçi sınıfına, esnafa, bu millete bir şey veremeyeceğini açıkça görüldüğünü belirten Çelebi, “Bu yıl altı ayda kendini belli etti. Artık yol göründü, göstermelik ilişkilerle Türkiye’nin sorunlarını çözülemez, AK Parti iktidarı sermayenin önünde diz çökmüştür” dedi.

Subaşı tekrar seçildi

DİSK Tekstil Sendikası Gaziantep şubesinin üçüncü olağan genel kurulu yapıldı. Divan başkanlığını kazım Doğan’ın yaptığı genel kurulda Muzaffer Subaşı başkanlığında tek listeyle kongreye gidildi. Kongreye Genel Başkan Süleyman Çelebi, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Abdulkadir Ateş, Ahmet Yılmazkaya ile bazı siyasi partilerin temsilcileri çok sayıda sendikacı ile çalışanlar katıldı. Çelebi, Ateş ve Yılmazkaya birer konuşma yaparak çalışanların sorunlarına değindi.

Meydanlara ineceğiz

Çelebi, “Çıkarılmaya çalışılan iş güvencesi yasası bizi 100 yıl geriye götürecek. Esnek çalışma modeli, kıdem tazminatı ile ilgili düzenlemeler meclisin önünde. Bu Yasayı meclisten mal kaçırır gibi çıkaracaklar. Nasıl olsa muhalefet partisi mecliste gerekeni yapıyor diye tribünlerde oturmak yok. Meydanlara ineceğiz. Orada mücadele edeceğiz. Bu yasa 40 milyon insanı ilgilendiriyor. Bu mücadeleyi herkes katılmalı. Buradan çağrıda bulunuyorum. Direnme gücümüz ortaya koymalıyız. Sermaye iktidarı kendi önünde diz çök durmuyorsa, biz de çok göreceğiz. Birliğe beraberliğe ihtiyaç duyuyoruz. Her türlü kurumla işbirliğine hazırız” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *