ANASAYFA arrow right Güncel

Hiç kimseyi ötekileştirmeden, dayanışmayı sağlayarak mücadeleye devam edeceğiz

Hiç kimseyi ötekileştirmeden, dayanışmayı sağlayarak mücadeleye devam edeceğiz
YAYINLAMA: 14 Temmuz 2020 / 20.24
GÜNCELLEME: 14 Temmuz 2020 / 20.47
Hafta sonu Gaziantep-Kilis Tabip Odası Genel Kurulu yapıldı. İyi hekimlik adına ‘Gücümüz birlikteliğimiz’ diyerek seçimlere giren Uzman Doktor Ayşegül Ateş Tarla’nın listesi kullanılan 224 oyun 185’ini alarak seçimi kazandı.

Hafta sonu gerçekleştirilen Gaziantep-Kilis Tabip Odası Genel Kurulu’nda iki liste yarıştı. Seçimleri kullanılan 224 oyun 185’ini alan Uzman Doktor Ayşegül Ateş Tarla’nın listesi kazandı. Tarla, “Amacımız; meslektaşlarımızın mesleki kaygılarını dikkate alarak dürüst, şeffaf, evrensel değerlere saygılı, üyeler arasında mesleki disiplini sağlamak, demokratik ve etik değerleri önceleyen hiç kimseyi ötekileştirmeden dayanışmayı sağlayarak mücadeleye devam etmek” diye konuştu.

Hekimlik mesleğinin evrensel değerini insanlığa hatırlattı

Artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını ifade eden Tarla, “Pandemi döneminde özveri ile çalışan sağlık çalışanları bu sürecin ana öznesi benim diyerek tarihe bir not düştü. Kaybettiğimiz meslektaşlarımızı ve sağlık çalışanlarını burada bir kez daha unutmayacağımızı belirtmek isterim. Covid-19 hastalığının meslek hastalığı olarak değerlendirilmemesi ve bu hastalığa yakalanan hekim arkadaşlarımızın hak kayıplarına sebep olmaktadır. Bu konuda için odamız ve TTB (Türk Tabipleri Birliği) mücadelesini sürdürmektedir. Ayrıca pandemi süreci meslek odamızın gerekliliğini bizlere bir kez daha hatırlattı. Pandemi ile birlikte Türk Tabipler Birliği’ mesleki değerlerimizin korunmasında ve geliştirilmesinde, mesleki bilgi birikimimizi, hastalıktan korunma, tanı, tedavi, rehabilitasyon süreçlerindeki deneyimimizi insanlık yararına kullanma güvencesinin önemini hatırlattı. Bu süreç aynı zamanda bize bilimsel bilginin ve hekimlik mesleğinin evrensel değerini insanlığa hatırlattı” diye açıklama yaptı.

Aile Sağlığı Merkezleri kendi çözüm yollarını kendisi yaratarak ilerlemekte

“Aile hekimliği sisteminde de sorunlarımıza her geçen gün bir yenisi eklenmekte ve yap boz şeklinde iş yükümüz artarak devam etmektedir” diyen Başkan Tarla, “Pandemi ilk dönemlerinde 1. Basamak yok sayılıp hiçbir ekipman verilmeyerek hiçbir düzenleme yapılmayarak çalışmaları istenmiştir. Mücadele ederek bu sorun malzeme yönünden kısmen çözülmüştür, ancak halen yeterli düzeyde kesinlikle değil. Her Aile Sağlığı Merkezleri kendi çözüm yollarını kendisi yaratarak ilerlemekte. Yok sayılmaya devam edilmektedir. Her yıl TTB aile hekimliği kolu yeni sözleşme döneminde taleplerimizi dile getirmekte ve bu konuda mücadele etmektedir. İşveren değil, iş güvenceli ̇ aile hekimi,̇ dayatma değil̇, karşılıklı belirlenmiş̇ sözleşme koşulları, yaz-boz tahtası değil̇, kurumsal-kamusal sağlık hizmeti istediğimizi her fırsatta ve her zaman dile getiriliyor”

Yönetim Kurulu Üyeleri Şu isimlerden oluştu: Prof Dr. Mehmet Yılmaz, Op. Dr. İbrahim Yeral, Dr. Gökçe Kolağası, Dr. Ulaş Yanık, Dr. Ahmet Baydilek, Uzm. Dr. Alkan Karakış. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *