ANASAYFA arrow right Güncel

Hiç kimse tekstil işçilerini görmezden gelemez

Hiç kimse tekstil işçilerini görmezden gelemez
YAYINLAMA: 20 Mayıs 2020 / 21.12
GÜNCELLEME: 20 Mayıs 2020 / 21.12
ÖZTÜM Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Akyürek, Gaziantep’te tekstil fabrikalarında çalışan işçilere ÖZTÜM Sen çatısı altında birleşme çağrısında bulundu

Üzerimizdeki kıyafetten taktığımız maskelere kadar her şeyi tekstil işçilerinin ürettiğini ifade eden Genel Başkan Akyürek, işçilerin haklarını sonuna kadar savunacaklarının altını çizdi. “Koronavirüs nedeniyle herkes evinde kalırken tekstil işçisi çalışmaya ve üretmeye devam ediyor. Dolayısıyla hiç kimse tekstil işçilerini görmezden gelemez” şeklinde konuştu.  

Emek en yüce değerdir

Akyürek, emeğin en yüce değer olduğunu kaydederken, ÖZTÜM Tekstil İşçileri Sendikası olarak, yola çıktığımız da tek amacımız vardı; işçi kardeşlerimizin hak ve menfaatlerini korumak, iyi koşullarda çalışmalarını sağlamak. Çok şükür Türkiye genelinde örgütlü olduğumuz yerlerde işçi kardeşlerimizin hak ve menfaatlerini sonuna kadar koruduk, korumaya da devam edeceğiz. Sendika olarak emeğe çok önem veriyoruz. Çünkü emek en yüce değerdir” diye açıklamada bulundu.

Tekstil işçilerinin çözüm bekleyen birçok sorunu var

Gaziantep’in tekstil alanında hem Türkiye’de hem de dünyada söz sahibi şehirler arasında yer aldığını ve binlerce vatandaşın bu sektörden evine ekmek götürdüğünü söyleyen Akyürek, “İşçi kardeşlerimizi ücretten tutundan çalışma saatlerine mobinge kadar kangrenleşmiş ve çözüm bekleyen birçok sorunu olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla Gaziantep’te tekstil fabrikalarında çalışan işçilerin haklarını, menfaatlerini korumak, iyi şartlar altında çalışmalarını, hak ettikleri ücret ve yaşantıya kavuşmalarını sağlamak için mücadele edeceğiz. O nedenle bu kutsal yolda kendilerini ÖZTÜM Tekstil İşçileri Sendikası çatısı altında birleşmeye davet ediyorum. Zaman bir olma, birlik olma ve dayanışma içerisinde olma günüdür. Eğer bir olur, birlik olur ve dayanışma içerisinde olursak üstesinden gelemeyeceğimiz, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur” dedi.

İşçiler sendikalı olma hakkını kullansın 

ÖZTÜM Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Akyürek, Türkiye’de çalışanların sadece 13’ünün sendikalı yüzde 87’sinin sendikasız olarak çalıştığı tespitini yaparken, konuşmasına şöyle devam etti: “Çünkü işveren sendikalı olan işçilere mobbing uygulayıp işten atmak ile tehdit etmektedir. Dolayısıyla işçilerde evine ekmek götürebilmek için sendikasız çalışmaya devam ediyor. Tabii sendikasız çalışma oranı Gaziantep’te daha fazla olduğu kanaatindeyim. Ama işçilere çağrımız; bir sendikaya üye olmalıdır. Çünkü sendika işçilerin sığınacağı son limandır. Sendikalı olmak işçilerin Anayasal bir hakkıdır ve bu hakkı kullanmaya davet ediyoruz. Devletimizin de bir an önce harekete geçerek, gerekli denetlemeleri yaparak, sendikasız işçi çalıştırılmasını yasaklaması gerekiyor. Yeniden çağrıda bulunuyorum; işçilerimiz sendikalı olma hakkını kullansın ve işverende dahil hiç kimseden çekinmelerine gerek yoktur. ÖZTÜM Tekstil İşçileri Sendikası olarak, her zaman kendilerinin yanındayız. Bizleri gece-gündüz demeden arayabilirler. Bizlerin bu yolda sadece elimizi değil, gövdemizi koyduğumuzun bilinmesini isterim.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *