ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Hiç bir müspet çözüm getirilemedi

Hiç bir müspet çözüm getirilemedi
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 15.35
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 15.35

Elektrik kesintileriyle ilgili olarak cumartesi günü belediyede toplantı yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, TEK Genel Müdür yardımcısı Muhittin Babalıoğlu, ESOT Genel Müdürü M. Adil Tahtacı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Batallı, Sanayici iş adamları ve basın mensupları katıldılar.

Toplantıyı bir konuşmasıyla açan Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ: “Sanayinin yoğun olduğu bölümde sık sık elektrik kesintileri oluyor. Benim görüşüme göre elektrik arızalan 2 önemli bölümde oluyor: 1) Küsgem 2) Nizip caddesidir. Diğer yerlerde gözle görülür hatalar göremiyoruz.

Şehir içi dağıtımında bir takım teknolojik hatalar vardır. Sanayi bölge sindeki arızaların yüzde 99'u TEK'teki elektriğin dalgalanmasındandır.”

Çukurova incelemelerde bulunan ve programında Gaziantep olmadığı halde özel olarak gelen Muhittin Babalıoğlu şöyle dedi: Kondansatör sistemini devreye koymak suretiyle arızalar asgari hal alır. Bazı söylentiler var TEK elektrikleri kesmekle, yok efendim haberleri dinletmek istemi-yormuşuz. Ne haddimize. Elektrik yetmiyor o saatlerde. Yetmeyince ne yapacaksın; keseceksin.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *