ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

‘Heykel sadece malzemeden oluşmuyor’

‘Heykel sadece malzemeden oluşmuyor’
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.37
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.37
Gaziantep’te açmış olduğu atölyede kilden heykel yapımı dersleri veren Işın Uğur, heykel sanatına daha çok kadınların il
Gaziantep’te açmış olduğu atölyede kilden heykel yapımı dersleri veren Işın Uğur, heykel sanatına daha çok kadınların ilgi duyduğunu söyledi.

Eskişehir Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Ana Sanat Dalı mezunu olduğunu söyleyen Işın uğur, “Çocukluğumdan beri sanatla iç içeydim. Sanata yönelmem ve daha sonrası annemin yönlendirmesiyle ve kendi çabalarımla oldu. Resimle başladım. Daha sonra üniversiteye hazırlanırken heykel atölyelerini görme olanağım oldu” dedi.
‘Kile dokunmak ve şekil vermek
terapi gibi bir şey’
Heykel sanatına çok küçük yaşlarda ilgi duyamaya başladığını belirten Uğur, “Dokunarak malzemeye kendi ellerinizle şekil veriyorsunuz ve bu benim ilgimi çekti. Ellerinizle birebir şekil vermek bana daha yakın geldi. Malzeme ve sizin beyniniz ve duygularınız, hiçbir aracı yok. Daha çok bundan etkilendim. Böylelikle heykele yöneldim. Kile dokunmak ve şekil vermek terapi gibi bir şey. Ama resim sanatı içimde kalan bir şey ve onun eğitimini alamaya kararlıyım. Bir şekilde devam ettireceğim” ifadelerini kullandı.
‘Heykel insanın kafasındakinin yansıması
yaşadıkları ve hissettiğidir
Antep’te heykel yapan sanatçıların çok olduğuna değinen Uğur, “İnsanlar genelde heykel gördüklerinde, neyle yaptınız veya malzemenin fiyatı nedir diye soruyor. Fiyatını söylediğimizde neden bu kadar pahalı diyor. İnsanlara heykelin orijinalliğini anlatamıyorsun. İnsanlar heykele malzeme nedir diye soru yöneltebiliyor. Yani heykel sadece bir malzemeden oluşmuyor. Heykel insanın kafasındakinin yansıması, yaşadıkları, hissettiğidir” dedi. Esra Aydın
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *