ANASAYFA arrow right Yaşam

Herkesin kardeşçe ve eşit şartlarda yaşadığı bir Türkiye hayal ediyoruz

Herkesin kardeşçe ve eşit şartlarda yaşadığı bir Türkiye hayal ediyoruz
YAYINLAMA: 20 Ekim 2020 / 20.49
GÜNCELLEME: 20 Ekim 2020 / 21.05
Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği Gaziantep İl Başkanı Muhammet Yıldız, düzenlediği basın toplantısında MİSİAD’ın dünyaya açılan kapı olduğunu söyledi. “Emeğin sömürülmediği herkesin kardeşçe ve eşit şartlarda yaşadığı bir Türkiye hayal ediyoruz ve bunun için çalışıyoruz” dedi.

MİSİAD, toplumun birbirine kenetlenmesini hedefliyor

Sivil Toplum Kuruluşlarının toplumsal dayanışmanın ve birlikteliğin kurumsallaşmış hali olduğunu söyleyen Yıldız, “Bizim kuruluşumuz MİSİAD da toplumun birbirine kenetlenmesini hedefler. Ülkemizin acısını da sevincinde hep beraber yasayabiliyorsak birlikte gülüp birlikte ağlayabiliyorsak kardeşiz demektir. İşte MİSİAD bu duygu da insanların bir arada bulunduğu bir sivil toplum kuruluşudur. Sanayimizi esnafımızı diğer STK'ları destekleyip daha güzel bir Türkiye için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla hizmet etmeye çalışıyoruz

Sivil Toplum Kuruluşlarının kökeninin ahilik teşkilatlarından geldiğini hatırlatan Başkan Yıldız, “Ahilik: cömertlik, eli açıklık  ve kardeşlik anlamına gelir. Bu anlayışla ahiliğin desteğiyle Osmanlı büyük bir devlet olmuştur. Bizde MİSİAD olarak ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın (Şeyh Edebali) anlayışıyla hizmet etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kapımız herkese açık

Yıldız, “Yardıma ihtiyacı olanın kim olduğu önemli değil. Depremzede olur öğrenci olur yaşlı bakıma muhtaç herhangi gibi olabilir. Kapımızı çalan herkese açık. Tabi bunun yanında genç adamlarımıza çorbada benimde tuzum olsun diye düşünen vatanını seven tüm esnafımıza da aynı şekilde kapımız açık” diye konuşma yaptı.

Yegane amaç memleketi yükseltmek gayesidir

Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği Gaziantep İl Başkanı Muhammet Yıldız, konuşmasını şu şekilde bitirdi: “Memleketçi ticaret portalına iye tüm sanayicilerimizin, tasarım, teknoloji, tanıtım ve pazarlama ihtiyaçlarına profesyonel çözümler üretilerek, yurtiçi ve yurtdışında yeni pazarlara ulaşılmasına destekler sağlanacaktır. MİSİAD, sosyal alanda eğitimli, yarını bilen ticari ilkelere hakim, bilinçli nesillerin yetişmesi adına sosyal ve kültürel projelerde de yer almaya devam edecektir. Bütün iktisat mesaimizden yegâne amaç memleketi yükseltmek gayesidir. Mukaddesatlarımız her türlü ticaretin üstünde.” Fatma Karabacak

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *