ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Herkesin barış içerisinde yaşamasını arzu ediyoruz

Herkesin barış içerisinde yaşamasını arzu ediyoruz
YAYINLAMA: 03 Ekim 2021 / 17.04
GÜNCELLEME: 03 Ekim 2021 / 17.04
Herkesin barış içerisinde yaşamasını arzu ediyoruz. CHP olarak kavgadan, silahtan ve savaştan arınmış bir dünyanın arayışı içerisinde olduklarını belirten İl Başkanı Duran Ergetir, “Savaş her şeyi tüketir; dostluğu, sevgiyi, kardeşliği ve emeği” dedi.

Emek Platformu’nun yarın yapacağı ‘Savaşa hayır’ mitingine destek vereceklerini belirten Ergetir, il binasında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği toplantıda,  savaşa karşı olan tepkilerini dile getirdi. Dünyadaki her türlü savaşa karşı olduklarını belirten Ergetir, “Günümüzde bireylerin ve toplumların huzurunu ve güvenliğini tehdit eden en önemli tehlike savaş, terör ve şiddettir. Bu nedenle barış, ulusal ve uluslararası düzeyde en fazla üzerinde durulan ve korunmasına gayret sarf edilen bir konu haline gelmiştir. CHP, barışçıl anlaşmazlıkların şiddet yoluyla çözülmesinin insan haklarını zedeleyeceğine, ekonomik ve sosyal gelişmeyi durduracağına inanır, şiddetin ve terörün her türüne karşı durur.

CHP anlayışına göre barış, yalnız savaşmakla değil, toplumda ve toplumlar arasında savaşı ve kavgayı yaratan tüm haksızlıkları ve anlaşmazlıkları ortadan kaldırmakla gerçekleşebilir. CHP, dünyadaki tüm toplumların birbirleriyle barış içinde yaşamalarını arzu etmektedir. CHP dünyada sürekli bir barış için, silahsızlanmanın sağlanmasını, ortak savunmayı gerçekleştirecek ve uluslararası anlaşmazlıkları küresel adalet ve barış anlayışı içinde çözecek, ulusların egemenlik haklarına saygılı yeni kurumların oluşturulmasını gerekli görmektedir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *