ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Herkes siyasi rant peşinde

Herkes siyasi rant peşinde
YAYINLAMA: 30 Mart 2021 / 13.16
GÜNCELLEME: 30 Mart 2021 / 13.16
AB’ye uyum yasalan çıkarılmadan Siyasi Partiler ve Seçim Yasaları değiştirilmeden seçime gidilmesinin ülkeye zarar vereceğini ifade eden DSP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Kamil Ayan, “Bunların yapılabilmesi için de sadece hükümete değil parlamentodaki tüm partilere görev düşüyor” dedi.

Siyasetteki kronik hastalığın devam ettiğini hatırlatan Ayan, “Muhalefette karşı oldukları şeylere iktidara geldiklerinde evet diyebiliyorlar. Herkes siyasi rant peşinde. Ülkenin önünde çok önemli sorun olarak duran yasalar çıkarılmıyor. Sadece AB ile ilgili değil, ülke yararına olan tüm yasaların çıkarılması gerek. Ülkede bizler yaşıyoruz, yoksa Türk insanına çağdaş yaşamayı, huzuru, gelir düzeyinin yükselmesini layık görmeyen siyasetçilerimiz mi var? Neden ülkenin, ülke insanının önünü kesmekte bu kadar ısrar ediyorlar?

Yasaları çıkarmak çok mu zor? Milletvekilliği maaşını artırmaya gelince bir çırpıda çıkarabiliyorlar, ama ülke yararına olan yasalar için aynı gayreti göstermiyorlar. Geçmişin 68 kuşağı bile bugün sağ-sol kavgası bırakılmalı diyor. Bunu lafta değil, pratikte de görmek istiyoruz. AB’ye uyum yasaları başta olmak üzere çağdaş demokratik yasalar çıkarılsın. Bu konuda kim ağır hareket ediyor ve duyarsız kalıyorsa, bunun cezasını seçmenin önüne sandık geldiğinde görecektir. Ve büyük vebal altında kalacaktır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *