ANASAYFA arrow right Sağlık

Herkes bilmelidir ki sağlıkçılar insan öldürmez, yaşatır

Herkes bilmelidir ki sağlıkçılar insan öldürmez, yaşatır
YAYINLAMA: 22 Eylül 2020 / 20.58
GÜNCELLEME: 22 Eylül 2020 / 21.45
Pandemi sürecinde sevdiklerinden uzak gece gündüz çalışan, hastalarının sağlığı için mücadele eden sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların üzüntü verici olduğunu belirten Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde sağlık çalışanlarına yapılan saldırıyı kınayarak basın açıklaması yaptı.

Sağlık çalışanlarının insanları yaşatmak için mücadele verdiklerini ve pandemi vs. gibi olağanüstü durumlarda ön saflarda mücadele ederek kendi hayatlarını ortaya koyduklarını belirten Taşkın açıklamasında şunları söyledi: “Öncelikle, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde sağlık çalışanlarına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırganların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyorum. Herkes bilmelidir ki sağlıkçılar insan öldürmez, yaşatır. Onların merhameti, sevgisi ve hoşgörüsü de her insanda bulunmaz. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar bile onlar tarafından tedavi edilir. Sağlık çalışanlarına karşı insanların bencil davranmasını kabul edemiyoruz. İnsanlar, kendi sıkıntılarını bahane ederek sağlıkçılara saldırıyor. Düşünmüyorlar ki onlar da insan, onlarında sıkıntıları var; özellikle pandemi sürecinde sevdiklerinden uzakta görev yapmaya çalışıyorlar. Daha uzun süreli, yoğun ve yorucu bir şekilde çalışmalarına rağmen kendi sıkıntılarını bir kenara atarak insanları yaşatmaya çalışıyorlar. Görevi ne olursa olsun şiddete maruz kalan meslektaşlarımızın bu davranışları hak etmediklerini, saygısız ve seviyesizce maruz kaldıkları bu davranışlar nedeniyle moral ve motivasyonlarının bozulmasını kabullenemiyoruz. Sağlık çalışanlarının zaten yeteri kadar sıkıntıları var. Seviyesiz insanların şiddete başvurarak yaptıkları davranışlar onları görevlerinden soğutmak için yeterli bir adımdır.

Sağlık Bakanlığı, sağlıkçılara yapılan saldırıların sona erdirilmesi için harekete geçmeli ve bu tür olaylara karşı ağır müeyyideler getirilmesi için çalışma başlatmalıdır. Sendika olarak şunu öneriyoruz, daha önce de bu önerimizi yapmıştık: Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara para ve hapis cezası yanında tüm sağlık giderlerini bir yıl boyunca kendisi karşılasın. Para cezasını ödeyene kadar tüm resmi işlemleri askıya alınsın. Mahkemeler de iyi hâl uygulanmasın ve ceza alt sınırı 5 yıldan başlasın. Bu tür ağır cezalar getirilmediği müddetçe sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önü kesilmeyecektir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *