ANASAYFA arrow right Yaşam

Her zaman özel güvenlik görevlilerinin yanındayız

Her zaman özel güvenlik görevlilerinin yanındayız
YAYINLAMA: 29 Haziran 2020 / 21.20
GÜNCELLEME: 29 Haziran 2020 / 22.00
Her Yıl 26-30 Haziran tarihleri arasında kutlanan Özel Güvenlik Haftası dolayısıyla açıklama yapan Hak-İş Öz Güvensen Gaziantep İl Başkanı Ali Öztürk, tüm özel güvenlik görevlilerini sendikaya üye olmaya davet etti.

Tüm özel güvenlik görevlilerinin ‘Özel Güvenlik Haftası’nı’ kutlayan Başkan Öztürk, “Özel güvenlik görevlileri, Hak-İş Öz Güvensene üye olsun veya olmasın, hepsinin yanındayız, her zaman arayabilirler, herhangi bir sıkıntıda ulaşabilirler. Tüm gücümüzle onlarında yanındayız” ifadelerini kullandı.

Meslektaşlarımız her zaman özverili bir şekilde çalışıyorlar

“Meslektaşlarımız her zaman özverili bir şekilde çalışıyorlar” ifadelerini kullanan Öztürk, “Özel güvenlik görevlileri en zor şartlar altında bile görevlerini en iyi şekilde yapmak için çalışmaktadırlar. Özel güvenlik görevlileri çalıştığı kurum içerisinde kendi işi dışında herhangi bir iş yapamaz ve çalıştırılamaz. Çünkü özel güvenlik görevlilerinin görevlerinin görevinin ne olduğu 5188 Sayılı Kanun’da belirtilmiştir. Ama meslektaşlarımıza kendi işleri dışında başka işlerde yaptırmaktadırlar. Bu arkadaşlarımızı kapının kolu, bekçi veya başka bir gözle görmesinler. Dolayısıyla kamu kurumlarımızın bu konuda hassas davranmasını ve dikkat etmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Hak-İş Öz Güvensene üye olsun veya olmasın, hepsinin yanındayız

Özel güvenlik görevlilerinin çalıştığı kurumdaki çalışanların ve binanın güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu hatırlatan Öztürk, “Dolayısıyla bu meslektaşlarımıza araç yıkatamazsınız, şahsi telefonlarına baktırmazsın. Kıyafetlerini giyer mesai saatleri içerisinde çalışır, nöbet yerinden ayrılmaz, zamanı geldiğinden nöbetini başka bir arkadaşa devreder. Özel güvenlik görevlileri, Hak-İş Öz Güvensene üye olsun veya olmasın, hepsinin yanındayız, her zaman arayabilir, herhangi bir sıkıntıda ulaşabilirler” dedi.

Ülke genelinde tek tip kıyafet uygulamasına geçildi

Hak İş Öz Güvensen Gaziantep İl Başkanı Ali Öztürk, özel güvenlik görevlilerinin taşerondan kadroya geçtiğini hatırlatırken, konuşmasına şu cümlelerle devam etti: “Bu arkadaşlarımızın kadroya geçmesi için Hak İş Konfederasyonumuz büyük bir çaba ve emek sarf etti. Kadroya geçenler ayrı ayrı kıyafetler giymeye başladılar. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya dilekçe yazarak tep tip kıyafet uygulamasına geçilmesini istedik ve şu anda onaylandı. Ülke genelinde tek tip kıyafet uygulamasına geçildi.”

Yapabileceklerimizi anlatıyoruz, boş vaatlerde bulunmuyoruz

Başkan Öztürk, özel güvenlik görevlilerinin herhangi yaptırımının olmadığına dikkat çekerken, “Özel güvenlik görevlileri, kamu kurumlarından tutunda özel sektöre kadar her alanda faaliyet gösteriyorlar ve çalışıyorlar. Hastaneye gelen bir vatandaş, meslektaşımızı kapıda bekçi olarak görüyor. Toplumda ki bu algının değişmesi lazım. Sendika olarak, yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Şu anda sağlık, TEİAŞ, müzeler, ve Devlet Malzeme Ofisi gibi yerlerde örgütlenmiş durumdayız. Sendikamızın adından anlaşılacağı için özgüven veriyoruz. Yapabileceklerimizi anlatıyoruz, boş vaatlerde bulunmuyoruz” şeklinde açıklama yaptı. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *