ANASAYFA arrow right Güncel

Her zaman esnafımızın içerisinde olacağız

YAYINLAMA: 16 Eylül 2022 / 21.19
GÜNCELLEME: 16 Eylül 2022 / 21.19
Bilyacı İhsan Rulmancılık LTD. ŞTİ. Genel Müdürü Tayfun Aygın, 1 Ekim tarihinde gerçekleşecek Gaziantep Ticaret Odası 10. Grup Otomotiv Satış-Servis-Yedek Parça İmalat Ve Ticareti Meslek Komitesine aday olduğunu açıkladı

Üyelere mutlaka oy kullanmaları çağrısında bulunan Aygın, seçimi kazanacaklarına inandıklarını belirtti. “Seçilmemiz halinde her zaman esnafımızın içerisinde olacağız. En büyük hedefimiz makine ve savunma sanayisi ile elektrikli ve otomobil sektörüne yönelik bir yatırım üssü kurmak” açıklamasını yaptı.

Makine sanayisini güçlendirirken otomotiv sanayisini de güçlendirmek istiyoruz

Aygın, otomotiv sektörünün, makine ve savunma sanayisiyle iç içe olduğunu vurguladı. “Makine sanayisini güçlendirirken otomotiv sanayisini de güçlendirmek istiyoruz. Otomotiv sanayide daha çok katma değeri yüksek elektrikli otomobiller hatta uçan otomobil ve dronlar konusunda etkinleşmek gerekiyor. Bunun için gerekirse ayrı bir bölge tahsis edilmeli. Aselsan veya Havelsan gibi kuruluşlar Gaziantep’te ofis açabilir. Ofistekiler, üretici ustalarımızla iç içe olurlar. Antep’te neler üretilebilir konusunu yerinde görebilirler ve belki bir özel teşvik kanunu çıkarılabilir” diye konuştu.

  1. grup, Gaziantep’in en köklü ve geniş yelpazesine sahip gruplardan biri

700 üyenin 450’sinin seçimde oy kullanacağını kaydeden Aygın, “10. grup Gaziantep’in en köklü ve geniş yelpazesine sahip gruplardan biri. Çünkü otomotiv satıcıları, yedek parçacılar, otomotiv servisleri, bakım, tamir, kaportacılar, büyük otobüs ve tır tamircileri gibi çok geniş yelpazeye hükmediyor. Yaklaşık 2 dönemden beri arkadaşlarımız görev yapıyorlar fakat seçimden seçime üyelerine gidiyorlar. Bu konuda üyeler çok büyük tepkiler gösteriyorlar. Ayrıca sektörde lastikçiler, motosikletçiler, kaportacılar ve küçük araba parçaları gibi değişik meslek dalları bulunuyor. Kısacası 40-50 üyesi olan lastikçiler ve motosikletçiler gibi sektör içerisindeki önemli grupların desteklenmesi lazım” ifadelerine yer verdi.

Göreve geldiğimizde projelerimizi hayata geçireceğiz

Farklı projelerinin bulunduğunu sözlerine ekleyen Aygın, “Küsget, Gatem, 25 Aralık ile Mavikent’te üyelerimiz var. Makine, otomotiv sektörüyle iç içe ve gerek Küsget, gerekse 25 Aralık Sanayi Sitesi civarındaki makine ve sanatkarlarımız çok önemli. Örneğin üyeleri gezdiğimizde çıraklık ve kalfalık okulu ile kalifiyeli eleman sorunun çok büyük bir sıkıntı olduğunu gördük. Bunlar için değişik formüllerimiz var. Örneğin; Küsget veya 25 Aralık Sanayi Sitesi’nde küçük okullar kurarak hocalıklarının ustaların olmasını istiyoruz.  Teknik eleman yetiştirme bizi ilgilendirildiği gibi aynı zamanda toplumsal bir sorun. Bu konuda da birtakım faaliyetlerimiz olacak. Göreve geldiğimizde bu projelerimizi hayata geçireceğiz” dedi.

Sorunlar masaya yatırılırken GTO Yönetimi de aktif rol alması gerekiyor

Aygın, “GTO üyeleri ‘Biz aidat ödemek dışında bir şey yapmıyoruz, GTO’nun bize ne faydası var’ diye serzenişte bulunuyorlar. Bunu yıkmak için tüm meslek gruplarıyla beraber çalışacağız. Hem meslek komitesi toplantılarına çok katılımın olmasını sağlayacağız hem de mobilize bir ekiple Ticaret Odasının tüm üyelerini ziyaret edip sorunlarını dinleyip çözüm bulma noktasında elimizden geleni yapacağız. Ticaret Odasının üyelerin sorunlarını sorunu çözecek ilgili kurum ve kuruluşlara aktarmada önemli rol oynaması lazım. Sorunlar masaya yatırılırken Ticaret Odası Yönetiminin de aktif rol alması gerekiyor” şeklinde konuştu. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *