ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Her yıl yedi otopark hizmete sokulacak

Her yıl yedi otopark hizmete sokulacak
YAYINLAMA: 31 Ağustos 2021 / 13.05
GÜNCELLEME: 31 Ağustos 2021 / 13.05
700 milyon lira harcanarak şehrimizde 21 kapalı otoparkı yaptırılacak.

Belediye yetkilileri tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre yedisinin yapımı bu yıl başlayacak olan 21 kapalı otopark üç yıl içinde tamamlanarak halkın hizmetine sunulacak.

1983 yılı belediye bütçesi konusunda bilgi veren Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ inşaatlarına 1983 yılında başlanacak olan otoparkı sayısının üç yıl içinde 21’e ulaşacağını söyledi. 21 kapalı otoparkı için 1985 yılına kadar 700 milyon lira harcanacak.

Bilindiği gibi otopark sorunu şehrimizin güncel konularından en önemlisi. Otoparkı ücreti yerine belediye tarafından bir süre önce otoların sokaklara bırakılması karşılığı işgaliye ücreti alınmaya başlamıştı. Aylık 900 liradan 10 bin liraya yakın ücret toplam olarak alınıyordu. Uzun tartışmalardan sonra bu paranın alınması durduruldu. Otoların kapalı yenlere konulması için belediye tarafından kapalı otoparkları yaptırılması kararlaştırıldı. Kapalı otoparkları yapıldıktan sonra, otolarını sokak ve caddelere park edenlerden işgal harcı cezası alınacak, oto sahipleri hakkında yasal işlem yapılacak.

Daha sonra şehrin sakak ve caddeleri konusunda bilgi veren Başkan Ertuğ şehrimizde uzunluğu 1100 kilo metreyi bulan 1300 sokak ve caddenin bulunduğunu, bunların ancak yüzde 40’ından yararlanabildiğini, diğerlerinin de genişletilip düzene sokularak düzenli trafiğe açılacağını bildirdi. Sokak ve caddelerin genişletilme çalışmaları 1985 yılında tamamlanacak. Caddelerin genişletilmesi için her yıl 200 milyon lira harcanacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *