ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Her yıl 10 bin çocuk zatürreden ölüyor

Her yıl 10 bin çocuk zatürreden ölüyor
YAYINLAMA: 24 Ağustos 2021 / 14.37
GÜNCELLEME: 24 Ağustos 2021 / 14.37
Ülkemizde bebek ve çocuk ölümlerinde ilk sırayı alan akut solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı ölümlü hastalıklara karşı vatandaşları uyaran uzmanlar, ölümleri azaltmak amacıyla son 5 yıldan bu yana özel bir program uygulandığına dikkat çekti.

İl Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Yener, yürütülen programla her yıl 5 yaşın altında 10 bin çocuğun ölümünün önlendiğini belirterek, “Çağdaş sağlık düzeyini yakalama çabasında olan ülkemizde akut solunum yolu enfeksiyonuna bağlı komplikasyondan meydana gelen çocuk ölümlerinin çok daha az olması gerek” dedi.

Yener, “Yürütülen program benzeri uygulamaların istenilen başarıya ulaşması geniş toplum katılımını gerektirdiğinden anne-babaların konu hakkında duyarlı olması gerek. Bu anlamda anne ve babaların özellikle kış aylarında çocuklarda sık rastlanan öksürük, boğazda ağrı, burun akıntısı, kulak sorunları ve solunum güçlüğü gibi belirtileri hafife almadan mutlaka bir sağlık kuruluşuna götürmeleri veya bir hekime göstermeleri gerek” dedi. Yener, yürütülen tüm etkinliklerde olduğu gibi akut solunum yolu enfeksiyonunun kontrolü ve uygulanan programın başarısının da ailelerin konu hakkındaki hassasiyeti ile artacağını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *