ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Her üç kişiden biri su sıkıntısı çekecek

Her üç kişiden biri su sıkıntısı çekecek
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 17.16
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 17.16

Kent Kurultayı’nın ikinci gününde çevre ve turizm, sınırı aşan sular, örgütlülük, doğal afet ve risk yönetimi, bölgesel ekonomi ve kentleşme konulan tartışıldı. Bu alanlarla ilgili sorunlar ve çözüm yolları üzerinde duruldu.

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Arıkan, Türkiye’nin dünyada ucuz turist cenneti olarak görüldüğünü söyledi. Tekirdağ Eski Milletvekili Güneş Gürseler ise, Türkiye’nin ve dünyanın ileride çekeceği su sıkıntısı üzerinde durdu.

Oturumu izleyen tek Belediye Başkanı olan Yaşar Ağyüz, konuyla ilgili konuşmalar bittikten sonra söz alarak, rastgele yerlere turizm belgesi verilmesinden yakındı. Bu tür belgeler verildiği sırada. belediyelerle mutlaka işbirliği yapılmasını isteyen Ağyüz, “Eski yapılara gerekli ilgi gösterilmiyor. Bu yapıları gelecek kuşaklara taşımak veya turizm potansiyelini artırmak için yeterli yatırımlar yapılmıyor. Fakat bu tür yerler yıkıldığında suçu hemen belediyelerin üzerine atıyorlar. Turistik belge verilen yeri bizim denetleme şansımız yok, temiz mi, kirli mi ne yapılıyor bilmiyoruz. Böyle sorumsuzluk olur mu?” diye konuştu.

Sınır Aşan Sular” konusuyla ilgili olarak bilgi veren Tekirdağ Eski Milletvekili Güneş Gürseler ise, Türkiye’nin ve dünyanın ileride çekeceği su sıkıntısı üzerinde durdu. Gerekli tedbir alınmadı taktirde 2025 yılında her üç kişiden birinin su sıkıntısı çekeceğini bildiren Gürseler, “Suları tasarruflu kullanmak ve yeniden kullanılması için çalışmalar yapmak gerekiyor. Ortadoğu Su Projesi’ni Türkiye başlatmalı. Su zirvesi toplantıları yapılarak konunun önemi anlatılmalı. Nüfus artışları sınırlandırılmalı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *