ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Her şeye bir kılıfımız var

Her şeye bir kılıfımız var
YAYINLAMA: 14 Ekim 2020 / 14.56
GÜNCELLEME: 14 Ekim 2020 / 14.56
İstasyon Caddesi üzerinde bulunan Bahar Kahvehanesi’nin yasak delmek için uyguladığı ilginç yöntem, Türkiye’de herşeye bir kılıf uydurulabildiğini ve bunun da bir ceza görmediğini gözler önüne seriyor.

Yasalara göre, bir kahvehanenin cami ve okula en az 200 metre mesafede olması gerekiyor. Bahar Kahvehanesi de kapısı itibariyle bu yasaya uyuyor. Çünkü kahvehanenin giriş kapısı, GAP Otel ile Beğedik’i birbirine bağlayan sokak arasında bulunuyor. Ancak kahvehanenin yüzü İstasyon Caddesi’ne bakıyor ve asıl müşteri de buradan geliyor. Kahvehane işletmecileri, cadde üzerindeki bu müşteriyi çekmek için yasayı ilginç bir yöntemle pencereden deliyor.

Kahvehanenin İstasyon Caddesi tarafında pencere altına konan küçük bir tabure ile kahvehaneye pencereden müşteri giriş çıkışı sağlanıyor. Gün boyunca, pencere kapı gibi çalışıyor. Müşteriler giriyor, çıkıyor. Üstelik cam da ‘Pencereden girilir’ diye bir uyarı yazısı var, müşteriler zorluk çekmesin diye. Kahvehaneye pencereden girip çıkanlann önemli bir. kısmını, yasalara göre kahvehaneye alınmaması gereken çocuklar oluşturuyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *