ANASAYFA arrow right Ekonomi

Her şey daha pahalı olacak

Her şey daha pahalı olacak
YAYINLAMA: 11 Mayıs 2020 / 17.25
GÜNCELLEME: 11 Mayıs 2020 / 17.25
Yeni bir düzen ve yeni zamlar

Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Federasyonu (TBKGU) Genel Başkanı Bayram Karakaş, dün açılan olan berber ve kuaförlerin yüzde 40 zamlı fiyatlar üzerinden hizmet vereceklerini açıkladı. 
Yeni tip Koronavirüs salgını pek çok sektörü vurduğu gibi berber ve kuaförleri de ekonomik olarak kötü yönde etkiledi.
Hizmet vermeye başlayacak olan berber ve kuaförler %40 zamlı tarife üzerinden fiyat almaya başlayacaklar.
11 mayıs 2020 Pazartesi günü (bugün) itibarıyla hizmet vermeye başlayan berber ve kuaförler günler öncesinden müşterilerinden randevu toplamaya başlamışlardı.

15-20 dakika arayla müşteri alınacak

İşletmelerde koltuklar arasında mesafe olacağını kaydeden Uzun, "3 koltuklu bir dükkanda 2 koltuk çalışacağız. 5 koltuk varsa 3 koltuk çalışacağız, Ortadaki koltuğu boş bırakacağız ve 2 metrelik mesafeler olacak. Tıraş 45 dakika sürüyorsa personel tıraş bitiminden sonra dışarıya çıkacak ve 15-20 dakika hava alacak" diye konuştu.

Artık yüzde 40 daha pahalı

Yaklaşık 1,5 aydan bu yana evde olan ve gelir kaybına uğrayan berberlerin, bu hafta kapılarını açması bekleniyor. Berberlerin, tarifelere yüzde 40 zam uygulayacakları ve salgından önce 20 liraya yaptıkları işlem için artık 30 lira alacakları açıklandı.
Şu an uygulamada olan 1. sınıf erkek berberlerine ait fiyat listesi

Yeni uygulanacak olan fiyat listesi henüz yayınlanmadı. Yayınlandığında fiyat listesi bu haberde paylaşılacaktır. Bu fiyatlara %40 oranında zam uygulanacak.
Buna göre;
Saç Kesme 35 tl
Sakal Kesme 20 tl
Saç Sakal 50 tl

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *