ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Her olasılığa karşı hazırlıklıyız”

“Her olasılığa karşı hazırlıklıyız”
YAYINLAMA: 28 Haziran 2022 / 19.21
GÜNCELLEME: 28 Haziran 2022 / 19.21
Türk turizminin 2003 yılında yaşadığı büyümeyle tüm dünyanın dikkatini çektiğini söyleyen Turizm Bakanı Mustafa Taşar, birbiri ardına Türkiye’yi ve Türk turizmindeki büyümeyi inceleyen dünya ka-muoyunun, bu yıl her fırsatta Türkiye’nin, özellikle Avrupa’da gözde tatil ülkesi olduğunu sütunlarına taşıdığını söyledi.

Bakan Taşar, Turizm Bakanlığının tanıtım alanında yürüttüğü çalışmalarda uluslararası platformda takdirle karşılanarak çeşitli kuruluşlar tarafından ödüle layık görüldüğünü söyledi. Bakan Taşar, tanıtım filmlerinin uluslararası platformda aldığı ödülleri, geleceğin habercisi olarak değerlendirdi. Turizm Bakanı Mustafa Taşar, bu ödülleri 14 aylık Bakanlığı döneminde attıkları emin adımların doğruluğu olarak yorumladı. Hedeflere her geçen gün biraz daha yaklaştıklarını söyleyen Taşar; “Ülkemizi turizm devi yapmak yolunda gösterdiğimiz gayretler gelecek yıllarda bize fazlasıyla geri dönecek ve Türkiye’nin yaşadığı kriz ortamında umut bağlanan turizm sektörü, istem dışı olumsuzluklar yaşamadığı müddetçe dünya turizm pazarında hak ettiği yere oturacaktır’ dedi. Olası Irak operasyonuna da değinen Turizm Bakanı Taşar, ülkenin arzu etmediği bu krizin turizme mutlak surette zarar vereceğini ancak bu ve bunun gibi olumsuzluklar karşısında Bakanlık olarak tedbirlerini aldıklarını vurguladı.

Öte yandan Türkiye’nin doğal güzellikleri, tarihi mirası ve insanının inanılmaz nezaketiyle mükemmel bir tatil seçeneği olduğunu vurgulayan Nedeljni Telegraf, Türkiye’nin Ege kıyılarında bu yaz Sırp kolonisi oluştuğuna değindi. Sadece Kuşadası’na giden Yugoslavların sayısının 35 bin civarında olduğunu ifaden eden dergi, Temmuz ayı ortalarında vatandaşlarının Çanakkale Boğazı’ndan Çeşme’ye, Kuşadası’na, Bodrum’a, Marmaris’e, Fethiye’ye, Alanya ve Antalya’ya dağıldığını bildirdi. Yugoslav turistlerin büyük bir çoğunluğunun yüzmenin ve güneşlenmenin yanında; Efes, Meryem Ana Kilisesi, Halikamas ve Pamukkale’yi de ziyaret ettiğine değinilen haberde, turistlerin bu renkli ülkeden ve Türk nezaketinden etkilendikleri ve Türkiye’nin bu potansiyeli ile en geç beş yıl içinde Avrupa’nın en güçlü turizm ülkesi olacağı ifade edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *