ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Her öğrenciye, emniyet kemeri

Her öğrenciye, emniyet kemeri
YAYINLAMA: 23 Aralık 2022 / 17.19
GÜNCELLEME: 23 Aralık 2022 / 17.19
Öğrenci servislerinde başlatılan yeni uygulama ile emniyet kemeri zorunluluğu getirildi.

Trafikten sorumlu emniyet müdür yardımcısı Muharrem Deniz, okul servislerinin toplu taşımacılığın içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Deniz, “Her çocuğa bir emniyet kemeri uygulaması ile servis aracı içerisinde rehber öğretmen bulundurma zorunluluğu getirildi. Bu iki kuralın uygulanması için denetimleri sıklaştıracağız. Öğrencilerin güvenli taşınması için servis araç şoförleri üzerine düşeni yapmalıdır. Özellikle servis içerisinde müzik yayınının yapılmaması ve çocukların dışarı sarkmalarının önlenmesi için gerekli tedbir alınmalıdır. Çocukların can güvenliğini tehlikeye atacak kural ihlallerinin yapılmamasına dikkat edilmeli özellikle kırmızı ışık ihlali yapılmamalı” dedi.

Annelerin servis gelmeden önce çocuklarını kapıda hazır bir şekilde beklemeleri gerektiğini söyleyen Deniz, “Servis şoförü her öğrenciyi 2-3 dakika kapıda beklerse okula yetişene kadar uzun bir süre geçer. Bu süreyi kapatmak için ise, şoförlerin kural ihlali yaptıkları özellikle hızlı gittikleri tespit edildi. Çocuklar kapıda 2 dakika beklerse hiçbir şey olmaz” dedi.

Rehber öğretmeni nerede oturtacağız

Emniyet müdür yardımcısı Muharrem Deniz’in araç içerisinde rehber öğretmen bulundurmayana yasal işlem yapılacak açıklaması üzerine söz alan bir servis şoförü, “12 kişiden fazla öğrenci taşımamızı yasaklıyorsunuz, rehber öğretmen maddi açıdan büyük sıkıntı yaratır. 12 öğrenciden aldığımız para ortada. Öğretmenin maliyeti en az sigortası ile birlikte 500 milyon TL. Buda büyük bir maliyet oluşturur. Bu konuda esneklik istiyoruz” dedi.

Yasalar neyi gerektiriyorsa onu uygulayacaklarını söyleyen Deniz, “Trafik yasaları insanların sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yaşamaları için uygulanır. Esneklik yapma gibi bir lükse sahip değiliz. Önemli olan trafiğin sağlıklı şekilde akışı ve can güvenliği, bunlardan taviz verme gibi bir durum olamaz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *