ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Her nara atana 567 milyon para cezası kesilecek

Her nara atana 567 milyon para cezası kesilecek
YAYINLAMA: 23 Mayıs 2022 / 14.29
GÜNCELLEME: 23 Mayıs 2022 / 14.29
Gece yarısı gürültü yapanların da gereksiz yere klakson çalanlar gibi para cezasına çarptırıldığı belirtilirken, Çevre Müdürü Mesut Niziplioğlu yılın ilk altı ayında nara atan dört kişiye, 271 milyon 280 bin TL para cezası verildiğini söyledi.

Kentte yaşamayı öğrenecekler

İnsanlar kentte yaşıyorsa kendine gibi davranmak zorundadır diyen Niziplioğlu, “Artık kafayı çekip nara atmak, müziği son sesine kadar açmak, çevreyi rahatsız edecek düzeyde klakson çalmak geride kaldı. Vatandaşlar kendi özgürlüklerini sınırsız kullanıp diğer insanları rahatsız etmemeyi öğrenmeli. Vatandaşlarımız bu konuda eskiye oranla duyarlı. Gürültü yapanlar azaldı gibi gürültü yapılmasına da izin verilmiyor. Bu durum şu ana kadar ki çalışmalarda mesafe kat edildiği anlamına geliyor” diye konuştu.

Nara atmanın bedeli 567 milyon TL

Yapılan çalışma ve alınan tüm tedbirlere rağmen, yaratmak da dahil gece yarısı gürültü yaparak, çevreyi rahatsız etmenin bedelinin 567 milyon olduğunu açıklayan Niziplioğlu, “Gürültü kirliliği yaşanmaması, insanların huzurlu bir kentte yaşaması için herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Daha duyarlı bireylerden oluşan bir toplum yaratmak için mesai saatlerinde alo gürültü 176 hattı aktif olarak çalışıyor. Mesai saatleri dışında da özellikle 24:00’dan sonra rahatsız olan vatandaşlarımız 155 polis imdat telefonunu arayarak şikayetlerini bildirebilirler. Konuyla yakından ilgilenen görevliler, gürültü yapan kişi ya da kişiler hakkında tutanak tutuyor. Biz de daha sonra bu kişilere para cezası yazıyoruz. Aslında amaç insanları cezalandırmak değil. Ancak hak eden kişilerin cezalandırılması da Gaziantep’in huzuru için çok önemli” dedi.

27 milyar ödediler

Gün boyu açık olan alo gürültü 176 hattına gelen telefonların büyük bölümünü müzikle iş yerlerinden rahatsız olan vatandaşlardan oluştuğunu belirten Niziplioğlu, şu ana kadar gürültü yapanları 208 milyon 972 bin 800 lira para cezası uygulandığını belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *