ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Her isteyene silah ruhsatı verilmemeli 

Her isteyene silah ruhsatı verilmemeli 
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 13.47
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 13.47

Vali Erhan Tanju, kamu parasının yerinde harcanması konusuna büyük hassasiyet gösterdiğini söyledi

Vali Erhan Tanju, kimsenin haklı kazancına dokunulamayacağını, ancak yasalara aykırı bir durum söz konusu olduğunda da gereğinin yerine getirileceğini ifade etti. Tanju, bazı kesimlerin hukuk düzenine uyulmasından kaynaklanan rahatsızlıkları bulunabileceğini ifade ederken de “Hukuk düzeninde üslup farklılığı olmaz” diye konuştu.

Kamu parasının amacına uygun olarak kullanılması konusunda çok büyük hassasiyet gösterdiğini belirten Tanju, “Kimseyle özel bir konumumuz söz konusu değil. İdare, temeli hukuk düzene dayalı bir idaredir. Çevreyle beşeri ilişkiler önemli. İdarenin, kentin meslek odalarını, sosyal, ekonomik ve kültürel kuruluşlarını kucaklaması gerekir. Kamu parasının amacına uygun olarak kullanılması konusu benim için çok önemli. Özellikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın parasının yerinde kullanılıp kullanılmamasına büyük titizlik gösteriyorum. Çünkü oradaki para, ekmek bulamayan veya yolda kalmış çaresiz insanların parası” diye konuştu.

Silah ruhsatı olayının son yıllarda biraz rahatsızlık verecek düzeye geldiğine dikkat çeken Vali Tanju, “Kime merhaba deseniz, birkaç gün sonra önünüze 5-10 kişilik bir ruhsat listesi uzatıyor. Ben herkese silah ruhsatı verilmesine karşıyım ve gerek olduğuna inanmadığım sürece de bu konuda kesin tavrımı sürdürüyorum. Kanun, müteahhitlik karnesi olanlara ruhsat verilir diyor, bunu yapacaksınız. Adamın can güvenliğinin tehlikede olduğunu gösterir belge ve deliller varsa, ona da verilir. Ama öyle her isteyene silah ruhsatı verilmesini son derece yanlış buluyorum” diye konuştu.

Vali Erhan Tanju, Sabah’ın farklı uygulamaları nedeniyle, bazı kesimlere rahatsızlık verdiği yolundaki sorusu üzerine açık ve net konuştu. Tanju, “Herkese eşit mesafedeyiz. Kimsenin haklı kazancına dokundurtmayız. Ama yasalara aykırı bir durum olduğunda araştırır, gereği neyse onu yaparız. Eğer araştırma bizim gücümüzü aşıyorsa, Ankara’dan denetim elemanları isteriz. Hukuk devletinde herkesin hukuk kurallarına uygun hareket etmesi gerekir. Hukuk düzeninde üslup farklılığı olmaz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *