ANASAYFA arrow right Eğitim

Her çocuğun oyun oynama hakkına erişmesi en temel haktır

Her çocuğun oyun oynama hakkına erişmesi en temel haktır
YAYINLAMA: 06 Eylül 2021 / 16.32
GÜNCELLEME: 06 Eylül 2021 / 16.32
SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi, Cemer Kent Ekipmanları’nın desteği ile Umut Parklarının üçüncüsünü, Gaziantep’in Kozdere İlkokulu’nda açtı.

Hayali, çocuklara sosyal fayda sağlamak ve çocukların yeteneklerini keşfetmeleri için onlara yol göstermek olan seri sosyal girişimci ve SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi, Kasım 2020’den beri çocukların oyun oynama haklarına erişimini kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ece Çiftçi, “Hayallerime dünya inandı” diyerek çocukların hayatlarında fark yaratmak için faaliyetlerine devam ederken, birbirinden güçlü kurumlarla işbirliği yaparak sağlanan faydayı sürdürebilir hale getirmeyi amaçlıyor.

Ece Çiftçi doğum gününde İyilik Paylaş Platformu üzerinden başlattığı kampanya sayesinde toplanan bağışlarla Türkiye genelinde binlerce çocuğu Umut Parkı adındaki oyun parklarıyla buluşturmayı hedefliyor. Toplanan bağışlar sayesinde ilki Mart ayında Şanlıurfa’da açılan Umut Parkı’nın ikincisi Cemer Kent Ekipmanları’nın sponsorluğu ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın anlam ve önemine uygun olarak Kars’ın Digor ilçesinde yer alan Hisarönü İlkokulu’nun öğrencileri ile buluşmuştu.

Ece Çiftçi'nin sosyal medya özelinde başlatmış olduğu kampanyaya destek olan Cemer Kent Ekibi başta Kars Umut Parkı olmak üzere 2023 sonuna kadar açılacak tüm Umut Parkları için ana sponsor oldu. Sponsorluk kapsamında üçüncüsü Gaziantep’in Islahiye ilçesinde yer alan Kozdere İlkokulu’nun Umut Parkı çocuklarıyla buluştu. Pandemi boyunca okullarında, arkadaşlarıyla kısıtlı vakit geçirebilen çocukların tekrar okullarına ısınması ve eğlenerek aidiyet kazanmaları için Umut Parkları onlara okula dönüş döneminde en güzel hediye oldu.

Çocukların oyun oynama hakkının yeme, içme ve barınma gibi temel ihtiyaçlar arasında görülmesi gerektiğine inanan SosyalBen Vakfı kurucusu Ece Çiftçi, “Öncelikle Umut Parklarının daha fazla çocuğa ulaşmasında bize verdiği uzun soluklu destekten ötürü Cemer Kent Ekibine teşekkürlerimi sunmak isterim. Her çocuğun oyun oynama hakkına erişmesinin en temel çocuk haklarından biri olduğuna inanıyorum. Bu inançla çıktığım yolda amacım oyun parkı olmayan okullara Umut Parkları kurmak ve bu parkları Türkiye geneline yaymaktı. Sosyal medyanın iyiliği yayma gücüne inanarak doğum günümde başlattığım bu proje dalga dalga büyüdü… Umut Parkları ile buluşan çocukların mutluluklarına, coşkularına şahit olmak o kadar güzel bir duygu ki… Açtığımız 3. Umut Parkı’nı Gaziantepli çocuklara bir okula dönüş hediyesi olarak sunmaktan ötürü çok mutluyum. Çocukların okullarıyla aralarından bağı kuvvetlendiren şeyin, oyun ve akran iletişimi olduğuna inanıyorum. Aynı zamanda yaratıcı oyun ekipmanlarına erişimi olan çocukların, akranlarına nazaran daha üretken ve daha yaratıcı olduğundan da şüphem yok. Bu gözlemler ve inançla hayata geçirdiğim, sosyal medya ile duyurduğum projenin bugün bu noktaya gelmesi ve Cemer Kent ile sürdürülebilirliğinin sağlanması beni çok mutlu ediyor”, dedi.

Cemer Kent Ekipmanları Genel Müdür Yardımcısı Aziz Burak Eroğlu ise çocukları oyun haklarıyla buluşturma yolunda Ece Çiftçi’ye destek olmaktan dolayı duydukları mutluluğun altını çizerken, “Cemer Ailesi olarak, Ece Çiftçi’nin “Oyun oynamak her çocuğun hakkı” mottosuyla başlayan Umut Parkı projesine ortak olabildiğimiz için gururlu ve mutluyuz. Ulaşamadığımız binlerce pırlanta gibi çocuklarımızın hayatlarına dokunmak, o güzel çocuklara bir nebze olsun umut olabilmek, onları geleceğe hazırlamak, bizler için çok kıymetli ve değerli. Yaklaşık 27 yıldır bu sektörde gerek yurtiçinde gerek yurtdışında birçok çocuğun gelişimine katkı sağlamak ve onları geleceğe hazırlamak için AR-GE ve tasarım çalışmaları yapıyoruz. Çünkü biliyoruz ki her çocuk kendini hayata tam bu noktada hazırlıyor. Biz aslında bu çocukların hayal güçlerine, arkadaşlıklarına, geleceğe dair planlarına ortak oluyoruz. Umutlarının bir parçası haline geliyoruz. Bu proje ile daha nice çocuğumuza hayal kurdurabilmek ve umut olabilmek için yola çıktık. Umarız ülkemizin her köşesine bu parkları kurmuş oluruz ve çocuklarımızın temel hakkı olan oyun oynama hakkını tüm çocuklarımıza eriştirmiş oluruz. Tüm çocukları oyun oynamaktan, öğrenmekten ve eğlenmekten geri kalmayacağı güzel yarınlara… Bu güzel serüvende artık birlikteyiz!” dedi.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *