ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Her an yıkılabilecek durumda olan 44 mağara Belediyece kapatılıyor

Her an yıkılabilecek durumda olan 44 mağara Belediyece kapatılıyor
YAYINLAMA: 25 Haziran 2020 / 13.11
GÜNCELLEME: 25 Haziran 2020 / 13.11

Şehrimizdeki tabii ve sonradan taş kesmek suretiyle meydana getirilen 44 mağara her an yıkılarak can kaybına neden olabileceğin den Belediye Encümeninin 2.10.1981 tarihli toplantısında aldığı kararla kapatılıyor. Karar mağaraların durumları bir teknik kurul tarafından incelendikten sonra alındı. Tespit mağarada halen hızarcılık, hayvan yerinden fabrikaya kadar çeşitli iş yerleri olarak faydalanılıyor. Bilindiği gibi bir süre önce aynı tip bir mağara mezarlık karşısında çökmüş, bir çobanla bir sürü koyun ölmüştü. Belediyenin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Şehrimizde çeşitli amaçlarla iskân edilen ve ekserisi ağıl olarak kullanılan tabii ve suni şekilde meydana gelmiş mağaralar bilirkişi heyetince tetkik ettirilmiş olup, kalker tabakalarından meydana gelmiş mağaraların, ekserisinin çok tehlikeli, kalan kısmının ise zamanla tehlikeli olabileceği anlaşılmıştır.

Bilirkişi raporu ve durum Encümenin 2.10.1981 tarihli toplantısında incelenmiş, esasen hayvan ve insan sağlığı için mağaraların elverişsiz koşullar içinde bulunması nedeni ile ve bilirkişi raporuna göre kapatılmasına karar verilmiştir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *