ANASAYFA arrow right Güncel

Her alanda değişim ve dönüşüme ihtiyaç var

YAYINLAMA: 22 Eylül 2022 / 21.11
GÜNCELLEME: 22 Eylül 2022 / 21.11
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, kahvaltıda partililerle bir araya geldi.

Sistemi baştan sona değiştirecek düşünce ve fikirlerinin olduğunu kaydeden Çayır, siyaset başta olmak üzere yargıdan tarıma, tarımdan sanayiye kadar Türkiye’nin her alanda bir değişim ve dönüşüme ihtiyacının olduğunu vurguladı.

Paranın hacmi yükseldi, ancak alım gücü düştü, fakirleştik

Çayır, “Paranın hacmi yükseldi, ancak alım gücü düştü, fakirleştik. Geçmiş dönemde cebimizde 10 lira varken, şimdi 100 lira var ama paranın değeri ve alım gücü kalmadı. Yüzde 40 zam veriliyor, ertesi gün elektrik ile doğalgaza zam yapılıyor. Yani bir taraftan verirken diğer taraftan alıyorlar” dedi.

Siyaset çıkar, güç kapısı ve kendine gelecek kurma zemini oldu

71 ilde teşkilatlanmayı tamamladıklarını ve 31 Ekim tarihinde ise mücadelenin taçlanacağını açıkladı. “Ankara’da on binlerin katıldığı insanlarla bir meşale yakacak. Bu hareket bir siyasi partiden öte değişim ve dönüşümün öncüsü, kötülüğün karşısında iyiliği savunan hareket. 126 parti sayısını 127’ye çıkarmak için yola çıkmadık. Türkiye’de siyaset çıkar, güç kapısı ve kendine gelecek kurma zemini olmuş. Millete hizmet etmesi gereken siyaset iktidarın etrafında dolduranların zengin olmasını sağlıyor, sadakat sistemini oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Artık tuz koktu

Gençlerin yüzde 80’inin kendi ülkesinde mutsuz olduğuna dikkat çeken Çayır, “Kendi geleceğini kendi ülkesinde aramayan bir gençlik var. Bu geleceğimizin körelmesi, karanlık olması demek. Bir millet gençliğini, umudunu ve hayalini kaybederse her şeyini kaybeder. 20 yıldan beri ülkeyi yönetiyorlar. Şu anda milleti ekonomik çukurunun ve adaletsizlik batağının içerisine koymuş. Türkiye’de artık tuz koktu. Hiçbir şey olmamış gibi Cumhurbaşkanı milletten 5 yıl daha istiyor. 20 yılda ne yapmadınız, neyi yapamadınız, neden yapmadınız, birilerini size engel mi oldu, elinizi mi tuttular. Ne yapamadığınızda 5 yıl içerisinde yapacaksınız?” diye sordu.

Krallara, padişahlara ve sultanlara ihtiyacımız yok

Çayır, “Süreli siyasete ihtiyacımız var, krallara, padişahlara ve sultanlara ihtiyacımız yok. Adaletli ve liyakatli yöneticilere ihtiyacımız var. Demokrasinin vazgeçilmesi olan siyasiler partiler demokrasi yok. Partiler ‘Genel Başkanın malıdır istediği gibi kullanır’ düşüncesi var. Buradan demokrasi, adalet çıkar mı? Çıkmaz. Genel Başkan delegeyi seçiyor, delege Genel Başkanı seçiyor. Halk, millet nerede? Biz delege sistemini kaldıracağız. Bir partinin bir ilde ne kadar üyesi varsa yereldeki yöneticisini o üyeler seçecek. Genel merkezleri de Türkiye genelinde ne kadar üyesi varsa o üyeler seçecek. Demokrasiyi tabana yaymak lazım. Değişim ve dönüşüme başladıktan sonra sürekli hale getireceğiz” açıklamasını yaptı.

Ne yaparsanız yapın bizi engellemeyeceksiniz

İl Başkanı Ahmet Çavuş, “Gaziantep’teyiz, yönetime talibiz, ne yaparsanız yapın bizi engellemeyecek, yolumuzdan döndüremeyeceksiniz. Hiçbirinizin gücü ve paranız Milli Yol Hareketini engellemeye yetmeyecek. Biz para ile siyaset yapmıyoruz, arkamızda hiçbir gücümüz yok. Yolumuzda emin adımlarla dimdik yürümeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *