ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Her aileye bir ton kömür ve bir ton odun veriliyor

Her aileye bir ton kömür ve bir ton odun veriliyor
YAYINLAMA: 29 Eylül 2022 / 21.37
GÜNCELLEME: 30 Eylül 2022 / 14.42
Belediye tarafından bugünden itibaren kömür ve odun tanzim satışlarına başlanıyor. Odunun tonu 1750 TL’den, kömürün tonu ise 7600 TL’den satılacak. Her aileye bir ton odun ve bir ton kömür daha fazla verilmeyecek. Müesseselerin ise ihtiyaçlarına göre odun ve kömür tesisi yapılacak.

Kömür ve odun tanzim satışları başladı. Kömürün tonu 7600, odunun tonu 16.750 TL’den satılıyor.

Belediye tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre şehrimize bu yıl için 40.000 ton kömür, 16.000 ton ise odun tahsisi yapılmıştır. Kömürler ocaklarından temin ediliyor. Belediye bu yıl erken davranarak daha kaliteli olan Şırnak kömüründen temin etti. Gelecekteki Kömür ihtiyaçları ise Silopi ocaklarından sağlanacak.

İlimize Kahramanmaraş orman bölge müdürlüğünden tahsis edilen odunların getirilmeye başlandığı söylendi. İlk etapta getirilen olduğun çok kaliteli. Odunun yarısından fazlası sağlam mazı odunu, aralarında Çam odunu da bulunuyor. Bu bakımdan kömür ve odununu ilk elde temin edecek olan vatandaşlar kaliteli odun ve kömür alabilecek.

Odun ve kömür almak isteyen vatandaşlar belediye müdürlüğüne başvurarak belgeleri alacak. Paralarını belediyenin gösterdiği alacak. Kömür ve odun almak için derhal başvuranlar kıştan önce yakacak ihtiyacını ucuz ve kaliteli olarak temin edecek. Tevziden kömür ve odun almak isteyenler işi sav sakladıkları takdirde kışın doğacak olan uzun kuyruklarda zaman kaybına uğradığı gibi sıkışıklığa da neden olacak. Bu yüzden zaman kaybetmeden yakacak ihtiyaçlarını temin etmeleri gerekiyor.

 

 

Bir tamirci, tamir ettiği kamyonun altında kalarak öldü

Ray üzerinde uyuyan çocuk yaralandı

Dün ilimizde beş trafik kazasıyla bir tren kazası meydana geldi. Bir tamirci, tamir ettiği kamyonun altında kalarak öldü. Şehir içinde meydana gelen dört kazada da hafif yaralanmalar oldu. Bir günde hatalı araç kullanan sürücülerden toplam olarak 974.000 liralık para cezası alındı. Şehit Arif, Sakçagözü istasyonları arasındaki tren yolunda raylar üzerinde uyuya kalan çocuk ağır yaralandı.

Konyalı şoförün kamyonunu tamir eden garajın içindeki tamirci, kamyonun tamirhaneden çıkarılması esnasında arka tekerlekteki takozu almak isterken altında kalarak hayatını kaybetti.

İstasyonlar arasında sefer yapmakta olan 1807 sayılı tren saat 11:30 sıralarında yolun 300 km arasında giderken raylar üzerinde bir çocuk görerek devamlı siren çaldı. Raylar üzerinde uyuduğu sanılan 13 yaşlarındaki Mehmet Yılmaz bütün uyarılara rağmen kaçmadı. Mehmet Yılmaz’a çarpan lokomotif çocuğun ağır yaralanmasına neden oldu. Ağır yaralı olarak devlet Hastanesi’ne kaldırılan Mehmet Yılmaz tedavi altına alındı.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *