ANASAYFA arrow right Güncel

Hepimize biçilen rol, ucuz emek cennetinin katıksız köleleri olmak

Hepimize biçilen rol, ucuz emek cennetinin katıksız köleleri olmak
YAYINLAMA: 08 Aralık 2021 / 21.26
GÜNCELLEME: 08 Aralık 2021 / 21.26
“Ülkemizde, ekonomik, siyasal, toplumsal bunalım giderek derinleşiyor… Bozuk düzenin enkazı emekli, çiftçi,

işçi ve esnafın üzerine yıkılmak isteniyor

“Yıllardır hayata geçirilen borçlanmaya, dış finansmana, ranta, spekülasyona, betonlaşmaya dayalı modelin çoktan iflas ettiğini açıklayan SES Gaziantep Eş Başkanı Ömer Kılınç, “Sağlam hiçbir çarkı kalmayan bu bozuk düzenin enkazı işçisinden kamu emekçisine, asgari ücretlisinden emeklisine, çiftçisinden küçük esnafına halkın yüzde 99’una yıkılmak isteniyor. Bir avuç mutlu azınlığın dışında kalan herkese, hepimize biçilen rol ucuz emek cennetinin katıksız köleleri olma rolü. Dolayısıyla bugün bizim için sadece bir kutlama günü değil, mücadeleyi yükseltme günü” ifadelerini kullandı. 

Ülkemizin adım adım içine itildiği ekonomik, siyasal, toplumsal bunalımın gittikçe derinleştiğini ifade eden SES Gaziantep Eş Başkanı Ömer Kılınç KESK’in kuruluşunun 26. Yıl dönümü açıklamasında, “En başından bugüne ‘Hak verilmez, mücadele ile alınır’ ilkesinden taviz vermeden yol aldık. Bundan sonra da rüzgâr gücüyle değil rüzgâra karşı durarak yükselttiğimiz mücadele bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu ülkenin emeği ile geçinen tüm kesimlerinin önünde her zaman zorlu süreçler, çetin mücadeleler oldu. Bugün de kelimenin tam anlamı ile bir zulüm döneminden geçiyoruz” tespitini yaptı.

Emekten, halktan yana bütçe istiyoruz

Kılınç, “Gün; bu toprakları emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin filizlendiği topraklara çevirme, sömürü, yoksulluk ve baskı düzenine karşı omuza omuza verme, yıllardır parçalanıp, bölünen, yok sayılan milyonların hak ve özgürlükleri için birleşme günü. Bunun bir adımı olarak kuruluş yıl dönümümüzde kamu emekçilerine, işçilere, işsizlere, güvencesiz çalışanlara, kadınlara, emeklilere, esnaflara, gençlere, “geçinemiyoruz” diyen tüm kesimlere sesleniyoruz. Bize reva görülen kara kışı baharına çevirmek için işsizliğe, yoksulluğa hayır. Emekten, halktan yana bütçe istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Emeğin birliği ve halkların kardeşliği mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz

KESK’in tarihinin yarım asırdan ibaret olmadığını anlatan SES Gaziantep Eş Başkanı Ömer Kılınç, konuşmasını şöyle tamamladı: “KESK’in tarihi, 12 Eylül karanlığını yırtanların, Sendika Yürütme Komisyonlarından, Kamu Çalışanları Platformundan, Kamu Çalışanları Sendikaları Platformundan bugüne ilmik ilmik ördükleri emek ve demokrasi mücadelesinin, 12 Eylül faşizm sonrasının ilk mitingi olan “Kamu Çalışanları Sendikal Haklar Mitingini yaratan, darbe sonrasında ilk kez iş bırakan, önüne kurulan barikatları kumdan kaleler gibi yıkarak Ankara Kızılay Meydanı’na akan yüz binlerin dünden bugüne uzanan direniş destanının tarihi. KESK, faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği mücadelesini kararlılıkla sürdürecek.” Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *