ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hep aynı çile

Hep aynı çile
YAYINLAMA: 19 Ekim 2022 / 14.09
GÜNCELLEME: 19 Ekim 2022 / 14.09
Vergi ve kimlik numarası ile mal bildirim belgesi almak için defterdarlıkta saatlerce sıra bekleyen vatandaşlar öfkeli. Kurum önünde 2-3 saat kuyrukta bekleyenler, yetkililere de ateş püskürüyor.

Defterdarlıkta vergi ve TC kimlik numarası almak için saatlerce sırada bekleyen vatandaşlar bu duruma tepki gösteriyor.

Kurum ve kuruluşlar önünde kuyruklar bitmiyor

Her resmi kurum ve kuruluşundan belge almak isteyenlerle kurumlardan para transferi olanlar saatlerce kuyrukta bekliyor. Defterdarlıkta vergi ve TC kimlik numarası ile yeşil kart için mal bildirim belgesi almak isteyenler, sabah erken saatlerde kurumun önünde uzun kuyruk oluşturuyor.

Şimdiye Amerika’ya gider gelirdim

Görevlendirilen memur sayısının yetersiz olması kuyrukların uzamasına yol açarken, sabah erken saatlerde kuyruğa girdiğini belirten Ali İhsan Gülgün, “2 saatten bu yana sıradayım. Zaten Türkiye’de olacağı da bu. Burada beklediğim süre içerisinde Amerika’ya gider gelirdim. Ama halen burada işimi bitiremedim. Bir kimlik numarası için bekliyorum. Yetkililer bizim bu halimizi görmüyor mu, yanımızdan geçip gidiyorlar, seyrediyorlar ama yaptıkları bir şey yok. Hani vatandaşlar saatlerce devlet daireleri önünde bekletilmeyecekti?” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Biz bunu hak etmiyoruz

İmam Karaoğlu adındaki vatandaş ise köyden geldiğini belirterek, “Vergi numarası almak için bir saattir bekliyorum. Tekrar köye gideceğim. Otobüsü kaçırırsam ne yaparım bilmiyorum. Üstelik işim sadece burayla değil, başka kurumlara da gideceğim. Daha fazla beklemek istemiyoruz. Biz bunu hak etmiyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de halen sistem rayına oturmamış

Kenan Şahan da uzun süre sıra beklemekten bıktığını ifade ederek, “Vergi numarası almak için bekliyorum. Yurtdışından geldim. Orada böyle kuyruk olmaz, olsa bile beş-on dakika olur. Bu süre içerisinde de oturursun. Ama burada saatlerce ayakta bekliyoruz. Herhalde ileride bu ülkede sistem rayına oturur insanlar böyle çile çekmez” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *