ANASAYFA arrow right Yaşam

Hemşirelere yönelik mobbing arttı

Hemşirelere yönelik mobbing arttı
YAYINLAMA: 12 Mayıs 2021 / 14.50
GÜNCELLEME: 12 Mayıs 2021 / 15.17
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Hemşirelik mesleğinin onurlu olduğu kadar sorunları her geçen büyüyen bir meslek olduğuna dikkat çeken Taşkın, son zamanlarda hemşirelere yönelik mobbingin arttığına vurgu yaparak, özellikle hemşirelere yönelik şiddet ve idari mobbingin engellenmesi için ciddi yaptırımların getirilmesi, bunun yanı sıra uzun ve yorucu mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesine ihtiyaç olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Hemşireler için nöbetler adeta ceza gibi! Verdikleri hizmetin karşılığını maalesef alamıyorlar. Özellikle sözleşmeli Sağlık Hizmetleri Müdürlerinin baskıları sonucunda tükenmişlik sendromu yaşamaktadırlar. Taraflı ve ötekileştirici idari uygulamalar nedeniyle hemşireler görevlerinden soğutulmuştur.

Hemşireler; kötü yönetim, bozulan çalışma barışı ve ağır işyeri şartları nedeniyle zor şartlarda görev yapmaktadırlar. Özellikle kadın hemşireler anne ve eş olarak aile ve işyeri sorunları arasında sıkışıp kalmışlardır. Her yıl 12 Mayıs’ta Hemşireler Günü kutlanmakta ve hemşirelerimizin sorunları sadece bu gün de dile getirilmektedir. Hâlbuki hemşerilerimizin sorunları her geçen büyümekte ve bu sorunların bir an önce çözülmesi gerekmektedir.

İçinde geçtiğimiz pandemi sürecinde en çok yıprananlar hemşireler olmuştur. Uzun ve yorucu mesai sonrasında ailesinin yanına gidip bir yandan anne ve eş olarak görevini yapmaya çalışan hemşirelerimiz bu süreci en ağır şekilde yaşayan meslek görevlilerimizdir. Bu nedenle böyle günlerde hemşirelik mesleğinin sorunlarının tartışılmasını ve çözüm üretilmesini istiyoruz. Ülkemizde bir hemşireye düşen hasta sayısı dünya ortalamasının çok üzerindedir. Buna rağmen sağlık hizmetini her koşulda eşit olarak sunmaya çalışıyorlar. Çalışma ortamları güvencesizdir.

12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Dünya Hemşireler Günü’nde hemşirelerin ne kadar mutlu olduğundan, maaşlarının yeterli olduğundan, gelecek kaygılarının bulunmadığından söz etmek isterdik ancak ne yazık ki dışarıdan görüldüğü gibi değil.

Sağlık Bakanlığı’ndan isteğimiz, böyle anlamlı bir gün kutlanırken hemşireleri sevindirecek müjdeli bir haber verilmesidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşirelerimizin “Hemşireler Günü”nü kutluyor, sağlıklı, huzurlu, mutlu ve başarılı bir hayat temenni ediyorum.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *