ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hemşireler zor durumda

Hemşireler zor durumda
YAYINLAMA: 23 Ocak 2022 / 19.07
GÜNCELLEME: 23 Ocak 2022 / 19.07
Hemşirelik Haftası’nın eğlence ve kutlamalarla yetiştirilmeye çalışıldığını söyleyen Sendika Şube Başkanı Ayten Çeri, hiç kimsenin hemşirelerin ve sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirmediğini, bu nedenle yapılan etkinlik ve tutulmalarla sorunları unutturulmaya çalışıldığı görüşünü savundu.

Sağlık Emekçileri Sendikası Şubesi Başkanı Çeri, hemşireliğin sağlık bakımını üstlenen, koruyucu ve tedavi edici hizmetlerin verildiği her ortamda bakım verici, eğitici, denetçi, yönetici ve araştırıcı roller alması gereken bir meslek olduğunu açıkladı. Ancak mevcut kanunda hemşireliğin, tedavi hizmetlerinde sınırlı işleri yapan ve başka bir mesleğe yardım eden bir grup olarak tanımlandığını hatırlatan Çelik şunları söyledi:

Hemşireler branşlaşmak istiyor

“Hastayla sürekli ilişkili olan ve hasta bakımı ve tedavisinde önemli bir role sahip olan hemşirelik mesleğinin kapsamının değişmesi ve hemşirelik mesleğine gereken önemin verilmesi sağlık bir toplum yaratma da göz ardı edilmemesi gereken bir durumdur. Sağlık sistemindeki olumsuz tablo hemşireye hastayla olumsuz diyaloglar yaşamaya zorlamaktadır. Meslek alanımızda ilgili branşlar olmadığından, her işe koşturmak ve yer değişikliğinden farklı biçimlerde çalışmak zorunda bırakılmaktayız. Adımız ücretler yoksulluk sınırının altında. Kredi sorunumuz var. Sağlık kurum ve kuruluşlarında hemşire açığı yaşanıyor. Buna karşın diplomalı hem şeyler halen görev bekliyor.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *