ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hemşire adayları da eğitimden şikayetçi

Hemşire adayları da eğitimden şikayetçi
YAYINLAMA: 21 Ocak 2022 / 14.16
GÜNCELLEME: 21 Ocak 2022 / 14.16
Hemşireler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Gaziantep Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek okulu öğretim görevlisi İlkay Güner, hemşirelik mesleğinin değerini artırmak amacıyla eğitimin tamamen üniversiteye dayandırılması gerektiğini belirtti.

Hemşirelik Haftası nedeniyle Gaziantep Sağlık Meslek Yüksekokulu tarafından inşaat mühendisliği konferans salonunda düzenlenen konferansta Gaziantep Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi İlkay Güner, öğrencilerin hemşirelik mesleğine ilişkin düşüncelerinin belirlenmesi konulu bir araştırmayı sundu. Öğrenciler arasından 205 öğrencinin katılımıyla düzenlenen araştırmanın sonuçları üzerine oluşturulan araştırmayı sunan Güner, “Öğrencilerin %77’si hemşirenin tanımını doğru yaparken, hemşirelik mesleğinin tanımını %72’si yanlış yapmıştır. Öğrencilerin %60’ı akademisyen olarak çalışmak istediğini belirtmiş, %40 yedisinin ise yüksek hemşire unvanı alacağını bildiği saptanmıştır. Öğrencilerin %90 dördünün ise hemşireliğin eğitim düzeyinin lisans düzeyinde olması gerektiğini düşündükleri saptanmıştır” dedi.

Toplumdaki olumsuz imaj değiştirilmeli

Düzenlenen araştırmanın sonucu olarak bazı önerilerde bulunan Güner şöyle devam etti: “Hemşirelik mesleğini gerçekten isteyen, nitelikli hem şeyler yetiştirilmesi amacıyla hemşirelik mesleğinin lise son sınıf öğrencilerine etkili bir biçimde tanıtılması gerekmektedir. Ayrıca toplumumuzdaki olumsuz imajı değiştirmek ve hemşirelik mesleğine cazip hale getirmek amacı ile hemşirelerin sosyal ve ekonomik gereksinimlerine duyarlı olunması ve hemşirelik mesleğinin ağır çalışma koşulları dikkate alınarak iyileştirici önlemler alınmalı. Hemşirelik mesleğinin değerini arttırmak amacıyla eğitimin tamamen üniversiteye dayandırılması, eğitim süresi ve eğitim programlarının standartlaştırılması gerekmektedir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *