ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Hemen bağış toplama kampanyası açarsanız bu yıl Tıp Fakültesi’ne öğrenci alınabilir” 

“Hemen bağış toplama kampanyası açarsanız bu yıl Tıp Fakültesi’ne öğrenci alınabilir” 
YAYINLAMA: 27 Mayıs 2020 / 12.51
GÜNCELLEME: 27 Mayıs 2020 / 12.51
ODTÜ Dekanı, “Yeni üniversiteler kanunu çıkmazdan önce Tıp Fakültesinin faaliyete geçirilmesini” önerdi

Gaziantep Tıp Fakültesinin gerçekleşmesi üzerine dün Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda fakülteyle ilgili bir toplantı yapıldı. Toplantıda ODTÜ Gaziantep Kampusu Dekanı Süleyman Demokan ve Prof. Dr. Kazım Araş tarafından Tıp Fakültesinin bir an önce faaliyete geçmesiyle ilgili bilgiler verildi, ilk olarak konuşan Süleyman Demokan şunları söyledi: “ODTÜ ne bağlı olarak Gaziantep Tıp Fakültesinin gerçekleştiğini müjdelerim”

Üniversite konseyi 24 Eylül çarşamba günü yaptığı toplantıda Gaziantep Tıp Fakültesinin açılmasını kararlaştırdı. ODTÜ’nün özel kanunu olduğundan bunun değiştirilmesi veya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tasdiki söz konusu değildir. Üniversite Senatosu Gaziantep Tıp Fakültesinde öğretimin İngilizce ile yapılıp yapılmaması konusunda karar verilmesi ve bu yıl öğrenci alınıp alınmayacağının açıklığa kavuşturulması için profesörlerden oluşan bir ekibi gönderiyor. Bu ekip şehrimizde iki hafta inceleme yaparak kararını Üniversite Konseyine bildirecek. Son karar ODTÜ, rektörlüğüne aittir. Ümit ediyorum ki on yıl içinde Gaziantep Tıp Fakültesi Türkiye’nin araştırmalara dayalı çalışmalarıyla en kaliteli fakültesi olacaktır.

Berideki endişe Milli Güvenlik Konseyine taslağı sunulan Üniversiteler kanununun çıkması halinde. Gaziantep Tıp Fakültesi henüz çalışmaya başlamamıştır diye alınan kararın değiştirile bileceğidir. Halbuki Tıp Fakültemizi kısa sürede çalıştırmaya başlarsak bu endişeden kurtuluruz. Yoksa çok acı bir sürprizle karşılaşmış oluruz. Bunu önlemek için derhal bir yardım kampanyası açılmalıdır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *