ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hem polisiye hem yasal müeyyide uygulanacak

Hem polisiye hem yasal müeyyide uygulanacak
YAYINLAMA: 15 Haziran 2020 / 12.37
GÜNCELLEME: 15 Haziran 2020 / 12.37

Son zamanlarda giderek artan gürültü kirliliği için Vali Erhan Tanju düğmeye bastı. Tanju ” Gürültü kirliliğinin önlenmesi" konusunda bir genelge yayınlayarak ilgili kurum ve kuruluşlardan gereğinin yapılmasını istedi.

Vali Tanju genelgede, “Denetimlere rağmen akşamlan bile hastalan, çocukları ve ertesi günü işine gidecek insanları düşünmeyecek kadar sorumsuz davranış içerisinde olan bazı kişiler, gruplar, düğün konvoyları başta olmak üzere değişik bahanelerle klakson çalmakta, az da olsa silah sıkılmakta, bazen ambulansların bile zorunlu olmadığı halde siren çalarak toplumu rahatsız ettiği gözlenmektedir” dedi.

Bir süreden beri özellikle kaset satıcılarının müziğin sesini sonuna kadar açarak çevreyi rahatsız etmesi ve yersiz çalınan klaksonlarla ilgili şikayetlerin artması üzerine Vali Tanju, “Susturucusuz mobilet ve motosikletin gürültü kirliliği yoğun şikayetlere neden oluyor. Toplumu rahatsız eden bütün bu konularda Emniyet Müdürlüğünce sonuç alıcı etkin tedbirler planlanarak mücadele edilecek, yasal çerçevede ceza uygulanacak, çevre mevzuatı yönünden işlem yapılmak üzere düzenlenecek tutanaklardan bir sureti İl Çevre Müdürlüğü’ne gönderilecektir. Ayrıca, İl Çevre Müdürlüğü de çevre kirliliği konusunda denetimlerini sıklaştıracaktır. Gürültüyle mücadelede, sadece trafik ekipleri değil emniyet mensupları ve kamu görevlileri, halk sağlığını olumsuz etkileyen bu durumların takip ve önlenmesinden görevli ve sorumludurlar. Gürültü kirliliği konusunda etkin mücadele yapılarak her hafta gelişmeler hakkında Valiliğe bilgi verilecektir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *